Pedro Martínez aposta per arribar a deu

L’entrenador pot arribar a 1.000 partits a l’ACB al Congost i a 400 amb el Manresa un cop el club ha explicat que complirà el contracte i afrontarà el seu cinquè any seguit a la casa, una dècada en total

Pedro Martínez seguirà controlant una temporada més el que passi a la pista

Pedro Martínez seguirà controlant una temporada més el que passi a la pista / Oscar Bayona

Redacció

El dia abans del seu sant, i del seu aniversari (62), ha estat Pedro Martínez qui ha fet un regal a la pràctica totalitat de l’afició manresana. El club ha informat que el tècnic farà efectiu l’any de contracte que tenia, fins a l’estiu del 2024, i serà l’entrenador del Manresa per cinquena temporada consecutiva, desena en total en cinc etapes. Martínez ja ha batut els rècords de partits entrenats i de victòries al club del Bages però, a part d’intentar completar un bon any, també té a mà diverses fites individuals que, ni que de vegades no ho exterioritzi, segur que li fan gràcia.

D’aquesta manera, si arriba a la jornada 18, la primera de la segona volta de la competició, arribarà als 1.000 partits a l’ACB, una xifra rodona i a celebrar, amb una gran diferència respecte del tercer, però encara lluny dels 1.111 que va establir un Aíto García Reneses que no segueix a Girona.

Llistat d'entrenadors amb més partits ACB

Llistat d'entrenadors amb més partits ACB / Jordi Cirera

L’entrenador establert a Badalona també pot aconseguir una xifra rodona en la jornada 8, la de 400 partits de totes les competicions dirigint el club del Bages. A més, si completa un bon curs, com el 2021-22, podria provar d’acostar-se a un balanç del 50% en triomfs-derrotes amb ell a la banqueta, un fet que no és pas fàcil en una banqueta com la manresana.

Balanç de Pedro Martínez amb el Manresa

Balanç de Pedro Martínez amb el Manresa / Jordi Cirera

A més, posarà el doble dígit en el nombre de temporades al club, un fet al qual ni s’han acostat els altres insignes ocupants anteriors del seu lloc, com Antoni Serra, Jaume Ponsarnau, Ricard Casas o Salva Maldonado.

Entrenadors amb més temporades al club

Entrenadors amb més temporades al club / Jordi Cirera

Es veia a venir

De fet, tots els indicis feien pensar que la història acabaria bé. A diferència del que va succeir en la passada campanya amb el València, i en les anteriors amb d’altres formacions, aquest mes de juny no s’ha relacionat seriosament Pedro Martínez amb cap equip. El Bàsquet Girona, que podria ser un bon destí, va apostar pel seu tècnic ajudant, Salva Camps, i el mateix València, a l’espera de l’arribada del nou director esportiu, Luis Arbalejo, ja va deixar clar la setmana passada que seguiria apostant en el futur immediat per Àlex Mumbrú.

Martínez va dir quan va acabar la temporada que havia de veure quin projecte li oferia el Manresa per continuar, quins jugadors seguirien i variables com ara si es jugaria a Europa o no. Sembla que aquest darrer extrem no serà possible, però renovacions com ara la de Martinas Geben, jugador molt del gust de l’entrenador i publicada dimarts, és un pas per garantir un nucli dur amb continuïtat. Se li uneixen Dani Pérez, Dani García, Brancou Badio, Musa Sagnia i possiblement Marcis Steinbergs, a l’espera de què ha de passar amb casos com ara el de Juampi Vaulet.

Pot ser decisiu per a Jou?

El gran elefant al Congost, però, continua sent la continuïtat del capità, Guillem Jou. Que segueixi Pedro Martínez potser pot ajudar a l’ala de Llagostera a prendre la decisió d’acceptar la nova oferta de renovació que li ha fet el curs. O potser és al revés, que un dels motius que fan que Pedro es quedi és que sap que Jou seguirà. En els propers dies, s’han de saber notícies ja que el jugador acaba contracte demà. 

I a partir d’aquí, arribarà el temps de les noves contractacions, entre les quals un nou tècnic ajudant per substituir Camps, i a intentar que l’inici de la nova campanya s’assembli poc al de la passada i més a la forma en què va acabar un equip que és d’autor.

Subscriu-te per seguir llegint