Israel sorprèn Espanya i Naspler diu adeu a l'Eurobasket sub-20

El jugador manresà i els seus companys paguen la falta d'encert i perden en un creuament de vuitens que semblava assequible

Naspler, segon per l'esquerra, lamentant-se amb els seus companys

Naspler, segon per l'esquerra, lamentant-se amb els seus companys / FIBA Europe

Manresa

El jugador del Bàsquet Manresa Toni Naspler i els seus companys de la selecció espanyola sub-20 han dit adeu, abans d'hora, a la seva aventura en l'Eurobasket de la categoria que s'està jugant a l'illa de Creta, a Grecia. Espanya ha perdut per un inesperat 52-59 davant d'una Israel que es presentava com a víctima propiciatòria, després d'haver quedat últim de grup de la primera fase, però que no era un equip tan assequible com semblava. L'atac del conjunt de Joaquín Prado, amb dos únics punts d'un jugador manresà que ha tornat a sortir de titular, s'ha encallat i els hebreus han donat la gran sorpresa del torneig.

De fet, els israelians havien guanyat un partit a la primera fase, davant de Turquia i amb solvència i, tot i les dues clares derrotes davant d'Itàlia i Bèlgica, han demostrat que sabien el que volien. El primer de tot, un partit a pocs punts davant d'un rival que estava invicte i al qual li agrada córrer, amb el virtuosisme del base Núñez, campió de la Bundesliga enguany amb l'Ulm, i la potència física d'elements com Caicedo, Aquino o Tamba, a part del bon tir de Rubén Domínguez o els fonaments d'Hugo López a sota la cistella.

Israel, que jugarà contra Alemanya en quarts de final, ha minimitzat els percentatges espanyols, que no han arribat al 50% en tirs de dos i que han estat del 19% en triples, i cada cop s'ho ha anat creient més, mantenint en rival a curta distància. Espanya encara guanyava al final del tercer període, però no ha pogut parar mai el base Yacoov en la direcció i el tir i la força de Wolf a sota la cistella, Amb ells dos i una bona defensa, Núñez s'ha emboirat en les últimes jugades i el seu equip ha anat veient com el tren se li escapava. Naspler, que dimarts havia fet 20 anys, ha estat 16 minuts en pista i no ha comptat en el tram determinant per al tècnic.

La fitxa

ESPANYA: Núñez 8, Naspler 2, Domínguez 10, Ordóñez 5, Hugo López -cinc inicial- Caicedo 7, Rodríguez 8, Aquino 6, Tamba 6, Paz 

ISRAEL: Yaacov 16, Aizik 5, Zipper 7, Levin 3, Wolf 21 -cinc inicial- Goyte, Harel 3, Dror, Mintz, Gol i Berman 4

ÀRBITRES: Mazzoni (ITA), Mavisu (TUR) i Maret (FRA)

PARCIALS: 16-17, 32-34 (descans), 45-42, 52-59