Parlen Travante Williams i Brandon Taylor, els nous fitxatges del Baxi Manresa

Les dues noves incorporacions de l'equip manresà expliquen com han sigut els seus primers dies al Bages

Travante Williams i Brandon Taylor, els nous fitxatges del Baxi Manresa

Travante Williams i Brandon Taylor, els nous fitxatges del Baxi Manresa / Oscar Bayona

El Baxi enceta una temporada amb les piles carregades i amb la il·lusió renovada. El club compta amb objectius molt clars, com la consecució de la xifra dels 3.500 abonats o la d'assolir la millor classificació possible a la Lliga ACB. Per a fer-ho, ja compta amb dues cares noves, Travante Williams i Brandon Taylor, amb qui aquest diari ha pogut parlar i conèixer com han sigut els seus primers dies al Bages. Per un costat, amb el cor encara a Portugal, on està nacionalitzat, l’escorta Travante Williams (Alaska, 1993) arriba a Manresa amb el propòsit de «formar part de la família del Baxi». Williams assegura que la calor del Bages és sufocant, però reconeix que «el Baxi era el millor opció que tenia sobre la taula».

«Abans d'arribar ja vaig rebre missatges de l'afició»

Com l’ha rebut la ciutat?

La veritat és que l’acollida de l’afició ha estat espectacular, quan es va fer oficial el fitxatge ja vaig començar a rebre missatges per les xarxes socials. La relació amb els companys és molt bona, amb el cos tècnic i el club també... tot està sent increïble aquests primers dies.

Ha dit que el van escriure abans d’arribar, qui?

L’afició, els seguidors em van omplir les xarxes socials amb missatges de Som-hi Manresa, o desitgem veure’t jugar. Després vaig mirar vídeos de l’ambient al Congost i em va semblar espectacular, tinc moltes ganes de formar part d’aquesta família.

Què el va convèncer per venir a Manresa?

Per a mi era una gran oportunitat de jugar a una lliga de nivell. El Pedro també va ser una de les raons principals, amb els meus agents i el meu entorn vam tenir clar que aquesta era la millor opció.

Com estan sent els primers entrenaments a Manresa?

Tinc 30 anys, he passat per diverses experiències amb cossos tècnics diferents, però de moment estan sent perfectes. Tenim molta gent per nosaltres, entrenadors que es centren en ajudar-nos a cuidar el nostre cos, m’agrada.

Com es descriuria com a basquetbolista?

Em considero un jugador amb molta energia que surt i es deixa la pell a la pista. Puc jugar a diverses posicions i puc encarnar diversos rols. Estic preparat per fer els sacrificis necessaris amb l’objectiu de fer créixer l’equip i desenvolupar-me com a jugador.

Què diria que pot aportar?

Crec que puc fer una mica de tot, tinc molta confiança en mi mateix. M’agrada formar part de bons equips, i crec que per fer-ho tothom ha de sacrificar-se i donar el màxim d’ell mateix, tenir la capacitat de ser allà on el grup et necessita. Ara mateix estic centrat en això.

Ha passat molts anys a Portugal fins a decidir-se a venir a Manresa, què el va fer quedar tant temps?

Portugal és casa meva. L’amor que m’ha donat la gent d’allà és indescriptible. Va ser un entorn molt còmode per mi on em vaig poder desenvolupar com a jugador i com a persona. Fins i tot he pogut jugar amb la selecció nacional, Portugal ho és tot per mi.

«Soc aquí per aprendre del Pedro, és una llegenda»

Per un altre costat, ja fa un temps que el Baxi Manresa va oficialitzar la contractació del nord-americà Brandon Taylor (Califòrnia, 1994). Procedent dels Nimboo Rockets chinesos, el menut base d’1,78 arriba a la capital del Bages acompanyat per la seva família i amb l’objectiu d’aprendre a parlar en català o castellà de cara al final de la temporada. Sobre el parquet, Taylor pretén demostrar la seva validesa com a jugador, i té ganes d’aprendre de Pedro Martínez, a qui considera «una llegenda».

Com ha estat la seva arribada a Manresa?

La veritat és que tot ha anat molt bé, estic content de començar una nova temporada. Venir a jugar a l’ACB m’obre moltes portes. El Pedro és un gran mestre, espero aprendre d’ell, teixir bones relacions amb els meus companys i començar aquest viatge.

Ha estat el que l’ha fet apostar i creure en aquest projecte?

Totalment, és un entrenador llegendari. Té una gran capacitat per entendre el bàsquet, i és un gran professor, desitjo ser un molt bon estudiant i aprendre d’ell.

Ha pogut visitar la ciutat?

No he tingut massa temps per visitar Manresa. Tan sols fa una setmana que soc aquí, i amb els entrenaments de pretemporada tampoc he tingut massa temps lliure, però la veritat és que en tinc moltes ganes.

Què ha estat fent els dies que ha tingut lliures?

Amb la família vam anar a la platja fa un parell de dies i va ser increïble. L’aigua és cristal·lina, vam poder menjar a la platja, i tan sols està a tres quarts d’hora, és magnífic.

Ha parlat dels entrenaments, com estan sent?

Som a pretemporada, i això vol dir que s’ha de treballar dur. També és un bon moment per unir-nos com equip, entendre com juguem. Per mi, actuant de base, he de tenir clar com l’entrenador vol que jugui i com ho fan els meus companys. En estem prenent aquesta pretemporada per coneixens sobre el parquet.

Com es definiria com a jugador de bàsquet?

Crec que soc un jugador amb talent, i confio plenament en treballar més dur que els meus rivals. Puc ser un bon anotador, assistir als companys, defensar dur... però allò que sempre m’acompanya és la meva ètica de treball.

Arriba al Baxi amb algun objectiu personal en concret?

En tinc, però no m’agrada comentar-los, els escric i cada dia me’ls llegeixo, em permet centrar-me en complir-los sense pressió. El més important és que l’equip tingui una magnífica temporada. Però està clar que he fet el pas de venir a Espanya perquè l’ACB és la millor competició domèstica del món, més enllà de la NBA. Vinc a demostrar que com a jugador puc ser molt rellevant per l’equip i la lliga en general.

Subscriu-te per seguir llegint