Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi tanca el partit amb energia i derrota amb claredat l'Andorra (93-77)

Els manresans troben l'encert en el tram final amb un bon Travante Williams, un Taylor de menys a més i amb els automatismes coneguts

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa ha mostrat bones maneres, tot i les imprecisions habituals en aquest moment de la pretemporada, i ha derrotat el MoraBanc Andorra per 93-77 a Sant Julià de Vilatorta en el segon partit de pretemporada. Els jugadors de Pedro Martínez s'han basat en un bon segon quart de Dani Pérez i en els punts de Travante Williams, Taylor i Robinson a la segona, a part d'una defensa més eficaç, per sumar un triomf que ha desitjat. Ha debutat l'ala alemany Wank, perdut i erràtic com també és lògic.

A la primera meitat s'han notat les imprecisions lògiques de la pretemporada, amb molta intensitat per les dues bandes però també moltes errades, fins i tot en els tirs lliures. Travante Williams ha estat el primer que ha mostrat eficàcia i ha fet arrencar el duel amb un 6-1, però els primers deu minuts han estat igualats i amb poca anotació. El primer triple de l'escorta d'Alaska ha donat quatre punts de diferència als bagencs, que l'Andorra ha capgirat per marxar amb un punt de marge al primer descans.

El conjunt del principat ha jugat millor en l'inici del segon, en què ha calgut lamentar la lesió del seu base Markel Starks, que havia dirigit bé els seus companys. De fet, l'Andorra guanyava per set punts (21-28) i, des d'aquest moment, li ha costat trobar el nord. El Baxi, per la seva banda, ha seguit rotant, amb els jugadors a prova Zohore i Wank disposant de minuts, tot i que amb l'alemany no gaire encertat.

El canvi de tendència, però, ha estat determinat per la tornada a la pista de Dani Pérez. El base de l'Hospitalet ha donat ordre al seu equip i ha encapçalat un parcial de 13-0, amb set punts seus, culminats amb un triple que suposava el relleu de lideratge en el marcador (32-29), amb un bon ajut de Williams. Al descans, Luz ha maquillat els cinc punts que havia adquirit el Baxi i deixava una segona meitat oberta.

El tercer quart ha estat llarguíssim perquè tots dos equips s'han carregat de seguida de faltes i s'han llançat molts tirs lliures. Semblava que el Baxi l'iniciava millor, amb una màxima diferència adquirida (42-32, amb un altre triple de Williams). Però les constants interrupcions han provocat que es perdés el ritme i que de manera lenta, però segura, el MoraBanc anés tombant la tendència. Amb bons minuts d'Andric i de Goudelock, l'equip de Nacho Lezkano ha empatat a 53 punts a gairebé tres minuts per al final i ha arribat a tenir quatre punts de renda (53-57), però uns bons minuts de Robinson han impulsat el seu equip a marxar al darrer descans amb avantatge, després d'un triple de Badio (63-61).

Això ha donat energia a l'equip de Pedro Martínez, que amb la inèrcia i unes bones accions de Brandon Taylor, amb dos triples gairebé seguits, ha adquirit les primeres distàncies (71-67). L'entrada de Dani Pérez, que ha anotat de tres acabat d'entrar, ha donat encara més aire als manresans (77-70). Eren els moments per escapar-se en el marcador i un afortunat triple a tauler de Zohore i dos de seguits d'un Travante Williams que serà ídol aviat, deixaven el duel mig mort (86-74, a 3.16). El tram final ja només ha servit per ampliar la distància i perquè la nombrosa afició manresana desplaçada a Osona veiés que aquesta temporada els bioritmes segueixen alts.

La fitxa

BAXI MANRESA: Taylor 16, Williams 20, Sagnia 3, Steinbergs 4, Zohore 8 -cinc inicial- Dani Pérez 13, Robinson 12, Geben 6, Badio 3, Wank, Dani García, Vaulet 7, Jou 1

MORABANC ANDORRA: Rafa Luz 12, Goudelock 8, Okoye 13, Tyson Pérez 4, Maric 4 - cinc inicial- Rubio 5, Oriola 7, Andric 12, Starks 2, Somogyi 10, Ganal

ÀRBITRES: Víctor Mas, Jordi Domingo, Antonio Manuel Zamora

PARCIALS: 14-15, 34-31 (descans), 63-61, 93-77