Tres claus del València Basket - Baxi Manresa

L'equip de Pedro Martínez visita diumenge La Fonteta, on es trobarà amb el quart classificat, liderat per Davies i Jones

Dani Pérez davant Jared Harper, la temporada passada

Dani Pérez davant Jared Harper, la temporada passada / ACB PHOTO/MA POLO

Redacció

El Baxi Manresa visita aquest diumenge una pista complicada, la del València Basket. Els taronges són quarts classificats a la lliga, però amb el mateix balanç de 4 victòries i 1 derrota que el Baskonia (segon), el Barça(tercer) i el Bilbao (cinquè). El matx és a La Fonteta, a les 17 hores.

Dos equips en ratxa

Després de l'ensopegada inicial a casa contra el Girona, on va caure per 85-89, l'equip entrenat per Àlex Mumbrú ha encadenat una ratxa de quatre victòries consecutives: a les difícils pistes del Lenovo (86-94) i l'Unicaja (76-82), a la Fonteta, davant el Monbus (85-79) i altra vegada a fora, a Lugo, amb un final ajustat i baix (59-61). El Baxi Manresa també viu una ratxa de victòries, en aquest cas, tres de seguides (Breogán, Casademont i Zunder Palència).

Pendents de Brandon Davies

L'exjugador del Barça ha tornat a l'ACB amb la difícil missió d'esborrar la petjada que va deixar Bojan Dubljević durant tants anys. El pivot de Filadèlfia ha firmat 13,4 punts i 4,6 rebots per partit i una valoració mitjana de 13,2 en les cinc primeres jornades. Destaquen els 17 punts anotats contra el Lenovo i els 19 davant del Monbus. Ara bé, el +- del València a pista ha estat negatiu en tres dels cinc partits. Una altra peça clau de l'equip de Mumbrú és Chris Jones, que està anotant 14 punts de mitjana i té una valoració també mitjana de 13,8. El base ve d'anotar 17 punts a la pista del Breogán amb un 7 de 10 en tirs de dos.

El rebot, manresà?

El conjunt de Pedro Martínez és l'equip que més reboteja en aquest inici de lliga: 39,2 rebots per partit, nou més que el València, que té una mitjana de 30,2. Per contra, els taronges són entre els equips de l'ACB on la banqueta aporta més punts: 42 per partit, mentre que el Manresa és entre els darrers en aquesta estadística: 35,2.