Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi cedeix a València davant d'un rival amb molts recursos (84-79)

Els bagencs troben a faltar l'aportació dels habituals puntals ofensius i el gran partit de Williams no és suficient

Jordi Agut

Jordi Agut

El Baxi Manresa ha caigut a la pista del València (84-79) en un partit en què ha trobat a faltar massa l'aportació ofensiva d'homes habitualment encertats com Robinson o Badio. El gran partit de Williams (19 punts) i la intensitat de l'equip no han pogut batre un València que enguany té molts recursos, sobretot físics, i que ha tingut l'impuls d'un gran Robertson a la represa per fer quedar el triomf a la Font de Sant Lluís.

El València ha sortit amb un equip molt físic, amb Davies, Ojeleye i Inglis a dins, i el Baxi ho ha notat tant en defensa, com en atac. En l'ofensiva, ha tingut dificultats en les línies de passada i ha errat alguns tirs oberts. En la part defensiva, ha costat aturar les accions de fora cap a dins d'Ojeleye i els rebots en atac i segones opcions valencianes. A més, Robinson ha comès dues faltes molt ràpidament i Davies i Puerto han situat l'11-2 per arrencar, amb baralla inclosa entre Inglis i Vaulet i una tècnica per a cadascun.

Amb l'equip totalment rellevat en pista, Travanté Williams ha estat qui ha fet una passa endavant amb cinc punts seguits i una falta sobre Jovic per marcar la línia (14-7). El fet que el marqués Robertson, el defensor més dèbil del València, era un punt per on atacar i el jugador d'Alaska ha tret un 2+1, ha sumat el vuitè punt i ha establert el 15-10. Però en els minuts finals l'equip no ha pogut aturar Touré, que ha fet disparar el resultat fins al 22-10. Encara sort d'un altre triple de Williams (11 punts sobre els 13 de l'equip) i d'un rebot en atac de Steinbergs per tancar el parcial en 22-15. El millor, tot i perdre de set, el resultat.

Dins del partit

Perquè l'inici del segon quart ha estat molt millor. Valtonen, en una contra, i un triple de Taylor han comprimit el resultat fins al 22-20. Començava un nou partit i semblava que el Baxi estava ara més còmode. Però dos triples seguits, de Jones i de Reuvers, i un nou embús ofensiu dels manresans tornava a donar marge als locals (30-23).

En aquesta fase, el Baxi ha tingut molts problemes per aturar Inglis i, tot i que Robinson ha despertat amb un bàsquet, encara que hagi fallat dos tirs lliures (37-32), el partit s'ha complicat molt al final. Dani Pérez i el mateix Robinson han comès les terceres faltes i les protestes de Pedro Martínez li han valgut una tècnica (41-32).

Afortunadament, Geben i Sagnia han minimitzat danys i els àrbitres han compensat amb una tècnica a l'altra banqueta. Taylor ha anotat dos tirs lliures i encara perquè n'ha fallat un altre i un tir final, si no, al descans (41-38) no hi hauria hagut ni desavantatge.

El Baxi ha completat la remuntada a l'inici del tercer quart amb una esmaixada de Robinson després d'una errada pròpia (41-42), però el mateix jugador virginià ha donat la mala notícia en cometre la quarta falta en cometre una torpesa en atac i, a més, el València ha reaccionat i s'ha tornat a avançar de cinc punts amb esmaixada d'Ojeleye (47-42).

Els manresans, però, no perdien el pas i una nova aparició de Williams, ara amb un 2+1, els permetia tornar a empatar, a 47. El problema és que el desaparegut Robertson ha arribat a la Fonteta. Ha clavat dos triples espectaculars, el segon després quel Baxi perdés l'ocasió d'avançar-se, i Pedro Martínez ha aturat el temps amb 53-49 a 4.03. Els bagencs, de tota manera, no es rendien i ha aparegut Badio amb cinc punts per empatar a 58. El problema en aquest període, però, ha estat Robertson (11 punts en el quart), que li ha fet dues jugades semblants a Taylor i ha deixat el València amb cinc punts de renda en l'últim quart (63-58).

Semblava una bona notícia que el mateix Robertson hagués iniciat l'últim quart cometent la quarta falta, però el Baxi ha perdut un parell de boles i entre Inglis i el quart triple de l'escorta canadenc han tornat a disparar el resultat per als locals (70-61, a 7.16). De fet, la distància ha crescut fins als dotze (75-63, amb un 2+1 de Touré).

El moment ja era dels locals que, a més, ara trobaven un Chris Jones inspirat que donava la màxima diferència (78-65). Només Williams mantenia l'encert i deixava la distància en deu punts, escurçats a vuit per Taylor (78-70, a 2.50). Encara faltava, però un tir de Travanté i una falta en el rebot d'Oriola donava aire al seu exequip (80-70). De tota manera, Taylor i Badio, aquest en una contra, feia patir l'afició local a 1.26 (80-74). Hi havia opcions, però el Baxi no ha pogut capturar un rebot determinant i un tir llunyà de Davies (82-74) i una bola perduda per Vaulet ha tallat totes les opcions.