Bàsquet/Lliga Endesa

Pedro Martínez rep un homenatge pels mil partits i Chima Moneke s'emociona durant la presentació

Els tributs als protagonistes de la prèvia han arribat abans del partit, tot i que el nigerià ja s'havia donat un bany de masses en l'escalfament

Jordi Agut

Jordi Agut

Els moments previs al partit entre el Baxi i el Baskonia han estat emotius per dos motius que s'han encavalcat de manera cronològica, un darrere de l'altre, de manera molt natural al Nou Congost. Pedro Martínez, que aquest diumenge arriba als mil partits com a entrenador de l'ACB, i Chima Moneke, ara al Baskonia i que tornava per primer cop al Congost, han rebut de manera seguida l'estimació de l'afició del Bàsquet Manresa.

Primer ha estat Moneke, l'últim de sortir en la presentació dels bascos, ja que porta el número més alt del seu equip, el 95. Ha estat aclamat per una afició que ja li havia mostrat la seva proximitat durant els exercicis d'entrenament. La gent ha començat a cridar "Chima Moneke", com feia quan el nigerià era jugador del Baxi i aquest, amb un dels monyos habituals en alguns partits d'aquella temporada 2021-22 a Manresa, s'ha hagut de treure les ulleres per fregar-se les llàgrimes mentre es tapava el cap amb la camiseta d'entrenament.

Just a continuació ha començat la presentació del Baxi Manresa i, en aquell moment, s'ha desplegat una gegantina pancarta al fons sud del Congost, amb diverses imatges de Pedro Martínez, tant d'ara com de la seva trajectòria a la competició, amb el seu nom i la llegenda "Entrenador, mestre, llegenda". A més, apareixien els escuts de tots els seus equips de l'ACB i el nombre de partits amb cadascuns d'ells. L'entrenador dels manresans, poc amant de mostres d'afecte, ha agraït el reconeixement posant-se la mà al cor i aplaudint els aficionats, mentre es dirigia cap a la banqueta amb la voluntat de centrar-se en el partit que s'havia de jugar a continuació.