25 de setembre de 2017
25.09.2017
40 Años
40 Años

Saps quins són els bolets més verinosos?

Aprèn a identificar-los si en trobes algun al bosc

25.09.2017 | 19:49

La tardor és temporada de bolets. Milers d'aficionats es llancen aquests dies al bosc a la recerca d'aquests cossos fructífers, molt apreciats per l'alta gastronomia. Però cal anar amb compte, alguns exemplars són altament verinosos i poden resultar mortals. Si ets dels que va a buscar bolets però no ets un veritable expert, tingues molta cura amb aquests:

Amanita phalloides

Coneguda com 'fong de la mort' o 'cicuta verd', és el bolet més mortífera. Les seves toxines actuen sobre el fetge i els ronyons. Un sol exemplar és suficient per causar la mort. El seu aspecte és molt similar al d'altres espècies comestibles, per això resulta especialment perillosa.

Amanita muscaria

Anomenada també 'matamosques' pel fet que paralitza els insectes que entren en contacte amb ella. També se la coneix com reig bord per la seva semblança amb aquesta altra bolet. És al·lucinògena però no necessàriament mortal.

Galerina marginata

Conté una elevada quantitat de amatoxinas, provocant un enverinament molt semblant al de l'Amanita phalloides.

Armillaria mellea

Encara que es consideren comestibles, els exemplars adults tenen elevada toxicitat i algunes persones poden ser intolerants a elles, provocant-los nàusees, vòmits o dolors abdominals.

Lepiota

Una altra bolet a evitar. Diverses espècies de Lepiota contenen amanitina, una substància altament tòxica. Les toxines ataquen de manera fulminant al fetge, i pot originar la mort.

Entoloma sinuatum

Surt a l'estiu i tardor i es pot confondre amb bolets comestibles com la Calocybe gambosa o Lepista nebularis. La seva ingesta causa vòmits, diarrea i dolor abdominal.

Amanita pantherina

També anomenada amanita pantera o fals galipierno, és un bolet molt tòxic. La  seva ingesta pot provocar una intoxicació similar a la de l'Amanita Muscaria. Pot causar la mort. Nàusees, còlic abdominal o diarrea són alguns símptomes de la seva intoxicació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit