Gironella presenta el primer trimestre cultural amb una dotzena d'actes per a tots els públics

Entre les propostes del Culturitza't, que començaran el 29 de gener, destaca un cicle de monòlegs

Lluís Vall, regidora de Cultura, en la presentació del primer trimestre del Culturitza't

Lluís Vall, regidora de Cultura, en la presentació del primer trimestre del Culturitza't / Ajuntament de Gironella

El Culturitza’t, el cicle d’activitats culturals de Gironella, manté la programació estable aquest segon trimestre del 2023 amb una dotzena d'espectacles que inclouen música, cinema, teatre, màgia i com a novetat, un cicle de monòlegs.

El tret de sortida serà el diumenge 29 de gener, amb la primera Tarda de monòlegs, presentada pel berguedà David Cols,i amb Àngel Miralles i Eloi Guell. Es farà a l'Espai Cultural de Viladomiu Nou, a les 6 de la tarda. Tal com argumenta el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, "els monòlegs és una novetat d'enguany, i és una activitat que és repetirà mensualment amb diversos monologuistes del panorama català".

El febrer arrencarà amb la proposta del diumenge dia 5, que serà un homenatge a Chavela Vargas, Tranquila. Celeste canta Chavela, a les 6 de la tarda l’Espai el Blat. El diumenge 12, CineXic (+6 anys) a les 5 al Blat, i Cine infantil, a 2/4 de 7, sense pares ni mares (+8 anys) amb les pel·lícules Al sostre del món i Campeones, respectivament. I el 26 de febrer, nova tarda de monòlegs amb Guillem Estadella, Impro con Limón, presentada per David Cols, a les 6 a l'Espai Cultural Viladomiu Nou.

El mes de març començarà amb una proposta inèdita de música clàssica amb el concert de Marc Comabella, Sergi Renom i Clara Renom; serà el diumenge 5 a les 6 de la tarda a l'Espai Santa Eulàlia. El dia 12, nova sessió de CineXic (+3 anys) a l'Espai el Blat amb la projecció de la pel·lícula El cargol i la balena, a les 5, i cine infantil sense pares ni mares (+8 anys), amb Tadeo Jones 3, a 2/4 de 7; El 19 de març, el dia de la Fira del Motor de Gironella, es podà veure l’espectacle de teatre itinerant Estop, de Cor de teatre, a les 6 de la tarda amb inici a l'Espai el Blat.

El dissabte 25 de març, tindrà lloc un espectacle infantil solidari amb les Veus de Gironella, organitzat per Mans Unides Gironella; a les 6 de la tarda al Blat. El diumenge 26 de març arribarà l'última tarda de monòlegs, amb Eva Cabezas, Lourdes Bayonas i David Cols; a les 6 de la tarda a l'Espai Cultural Viladomiu Nou. I el festival de màgia Magikae posarà el punt i final a la programació del primer trimestre amb funcions els dies 31 de març, 1 i 2 d’abril.

Les entrades es poden comprar a culturitzat.cat. El regidor de Cultura, Lluís Vall, comenta que s’han actualitzat els preus per fer front als increments de costos, "però tot i això, continuen sent preus populars). Les entrades anticipades tenen un preu de 6 euros, i en costaran 8 a taquilla. És un 1 euros més en comparació amb l'any passat.