La Festa de l'Arròs de Bagà repartirà més de 2.500 racions

L'àpat popular, que es farà el diumenge 12 de febrer, recupera la normalitat precovid amb els actes habituals i sense restriccions

Cocció de la gran paella d'arròs, l'any passat a Bagà

Cocció de la gran paella d'arròs, l'any passat a Bagà / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

La Festa de l’Arròs de Bagà recupera enguany tot el seu esplendor. L'apat popular es farà el diumenge 12 de febrer sense restriccions i recuperant la normalitat d'abans de la covid.

Després que el 2021 la festa se suspengués per la pandèmia, i el 2022 se celebrés amb restriccions, aquest 2023 l’àpat popular i tot el programa d’actes habitual es tornarà a viure a la plaça Porxada de Bagà. La previsió és repartir més de 2.500 racions d'arròs, que es cuina en una paella de grans dimensions seguint la recepta tradicional de l’equip de cuiners i col·laboradors.

Les activitats s’iniciaran el diumenge 12 a les 10 del matí amb la Fira de Productes Artesans i d’Alimentació a la plaça Catalunya. De 2/4 de 10 fins a 2/4 de 2, el Local Social (situat darrera del pavelló) acollirà la setena edició de la trobada de l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Bagà. Pel que fa la cercavila dels gegants de Bagà, enguany s’iniciarà a les 11 del matí i davant de la Villa Montserrat. La colla local comptarà amb la presència del Cavall alat de Vila-seca, ciutat agermanada amb Bagà. A les 12 del migdia, l’Esbart Cadí protagonitzarà els ballets a la plaça Porxada que dansarà, entre d’altres, el tradicional Ball Cerdà. El repartiment de l’arròs serà a partir de 2/4 de 2 del migdia.

Amb motiu del 50è aniversari de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, una representació d’usuaris i usuàries de l’entitat participaran dels diversos actes de la Festa de l'Arròs de Bagà des de la primera fila, acompanyant i col·laborant amb la colla gegantera de Bagà i gaudint també dels balls de l’Esbart Cadí de ben a prop.