Berga viu una concorreguda rua de Carnaval amb balls i molta disbauxa

Més d'una vintena de comparses s'han exhibit pels carrers de la capital berguedana

Pilar Màrquez

Pilar Màrquez

Més d’una vintena de comparses i 1.500 persones han participat aquest dissabte en una multitudinària rua de Carnaval pels carrers de Berga. El taüt de la reina Isabel II, l’hotel Transsilvània, la Quina berguedana, un joc del penjat amb una monja diabòlica, la festa del Moulin Rouge, els Peaky Blinders berguedans, un partit polític, vaquers de l’oest, jueus ortodoxos, astronautes, cotxes de xoc i els Picapedra eren algunes de les propostes que hi desfilaven enguany.

El Rei Dimoni encapçalava la rua, que ha tingut el seu punt més àlgid davant el Mercat Municipal on el jurat valorava les disfresses i les coreografies dels participants. 

Hi havia ganes de ball i festa en una edició dedicada a la por que ha aconseguit reunir més comparses que l’any passat, un cop superada del tot la pandèmia i les reticències que aquesta encara generava el 2022.

Com ja és habitual, les diferents generacions de joves de la ciutat han tornat a regnar durant la rua. Aquesta casuística ha esdevingut els últims anys un tret característic de la festa que també compta sempre amb les comparses infantils dels centres educatius. 

Les carrosses han fet sonar cançons i ritmes de diferents estils pels altaveus. Amb ‘Queralt Save The Queen’ el seguici funebre de la reina d’Anglaterra de la Generació del 2005 buscava ressucitar la seva líder ni més ni menys que a la Cova de Queralt i, finalment, ballaven al ritme de Peret El Muerto Vivo.

Els confetis amb forma de ratpenat de l'Hotel Transsilvània

Els confetis amb forma de ratpenat de l'Hotel Transsilvània / Pilar Màrquez

Els del 2004 tiraven tirs enlaire al bar Blanc vestits a l’estil Peaky Blinder, mentre que algunes de les més vistoses eren el cabaret de Moulin Rouge amb ballarines i tirafocs o l’Hotel Transsilvània d’on volaven milers de confetis amb forma de ratpenat. Els premis del concurs de la rua es donaran a conèixer a mitjanit.

Aquest diumenge agafarà el relleu la Guerra de la Farina entre carlins i liberals a la plaça de Sant Pere i el ball del Carnaval Infantil. 

Entre el públic, no hi han faltat disfresses d’animals, dinosaures, la Dimecres de la família Adams i molt de color, confeti i disbauxa. 

El comici amb el fèretre de la reina d'Anglaterra de la Generació del 2005

El comici amb el fèretre de la reina d'Anglaterra de la Generació del 2005 / Pilar Màrquez