Montmajor farà arribar la fibra òptica sense fils als nuclis rurals aïllats

L'Ajuntament de Montmajor i Connecta Fibra col·laboren per fer arribar una connexió d'Internet de qualitat a zones sense cobertura

Torre del Moro de Montmajor, des d'on es donarà servei de fibra òptica a zones rurals sense cobertura

Torre del Moro de Montmajor, des d'on es donarà servei de fibra òptica a zones rurals sense cobertura / Connecta Fibra

Redacció

L'Ajuntament de Montmajor i l’operadora manresana de telecomunicacions Connecta Fibra, han establert una col·laboració per desenvolupar una solució que permeti l'arribada d’Internet de qualitat a través de ràdio enllaç als nuclis rurals més aïllats del terme municipal de Montmajor i altres zones properes.

Aquesta iniciativa conjunta neix de la necessitat de garantir l'accés a una connexió d'Internet de qualitat en aquestes zones on la cobertura és limitada o inexistent.

La solució aplicada consisteix en la instal·lació d'un node d'Internet de 1 GB a la Torre del Moro de Montmajor. A partir d'aquest node, Connecta Fibra proporciona servei a nuclis i cases rurals aïllades dins els termes de Montmajor, Montclar i l'Espunyola, amb connexions de fins a 200 Mb per als usuaris finals i latència real de fibra òptica.

Addicionalment, des d'aquest mateix node s’ha projectat una repetició fins a la Torre del Sunyer a Cardona per oferir el mateix servei als nuclis de Gargallà, Sorba, Pallerols, Navès i alguns punts del nucli urbà de Cardona.

Per implementar aquesta solució, s'ha utilitzat la instal·lació d'un punt de fibra òptica sense fils, a través de ràdio enllaç amb tecnologia WiMAX de darrera generació.

Amb aquesta nova connexió, Connecta Fibra reafirma la seva aposta pels territoris rurals de la Catalunya central, oferint solucions de connectivitat a zones de difícil cobertura.

Connecta Fibra, del Grup Globalcat, és una operadora local de telecomunicacions amb presència al Bages, Berguedà, Solsonès, Osona i Anoia. Amb un enfocament en la proximitat, l'atenció personalitzada i la instal·lació de fibra òptica en zones sense cobertura, Connecta Fibra treballa per oferir solucions de connectivitat adaptades a les necessitats de cada client.