El Berguedà aposta per millorar la inserció laboral de persones trans

El Consell Comarcal ofereix una plaça d’auxiliar administratiu/va per a persones que no s’identifiquen amb el gènere assignat al néixer

Festa Pride d'Alta Muntanya a la Pobla de Lillet, el juliol passat

Festa Pride d'Alta Muntanya a la Pobla de Lillet, el juliol passat / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà impulsa l’ocupació de persones trans per millorar-ne la inserció laboral a través del programa Treball i Formació de la Generalitat. En concret aquest programa compta amb diferents línies d’ajuts, entre les quals la Línia ELL 2023-TRANS , que beneficia a les persones trans inscrites com a demandants de feina i no ocupades.

El col·lectiu de persones trans tenen més dificultats per accedir al mercat laboral fruit del desconeixement, estigmes i estereotips existents en l’imaginari social. Això fa més difícil la seva contractació.

El Consell Comarcal del Berguedà ofereix una plaça d’auxiliar administratiu/va. En aquesta convocatòria hi poden participar persones que no s’identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques, sigui per què se sent del gènere contrari o bé per què la seva identitat no s’ajusta a les categories de gènere tradicionalment establertes.

Aquestes persones han d’estar en situació d’atur i inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO). L’acreditació de la condició de persona trans s’ha de fer mitjançant la presentació d’una d’aquesta declaració responsable: clicant aquí.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà el 10 d’agost.

L’oferta és per un contracte laboral d’una durada d’un any, la formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals i l’acompanyament per garantir la plena inclusió de les persones que s’hi adhereixen. Les persones interessades poden accedir als requisits de la contractació a través d’aquest document.

Facilitar l’ocupació de persones del col·lectiu LGTBIQ+ forma part dels objectius del Servei d’Atenció Integral del Consell Comarcal del Berguedà, que atén informa, acompanya i s’assessora a totes les persones LGTBIQ+, els seus familiars, les professionals que ho requereixin, i en especial a aquelles persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir violència per raó de la seva orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, en qualsevol àmbit de la seva vida.

Entre altres serveis, s’ofereix acompanyament psicològic, assessorament jurídic especialitzat i la gestió i acompanyament en tràmits tals com el canvi de nom de la targeta sanitària o en el Registre Civil, juntament si és el cas, amb la rectificació de la menció de sexe.

Per a més informació es pot contactar per telèfon 93.821.35.53, per mail a sai@ccbergueda.cat, o a través de la pàgina web.

D’altra banda, i també dins el Programa Treball i Formació (Auxiliars administratius) de la Generalitat, el Consell del Berguedà ofereix una altra plaça d’auxiliar administratiu/iva en el que hi poden participar les persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO), destinatàries de la renda garantida de ciutadania.

En el supòsit en què en l’àmbit territorial de l’entitat beneficiària no hi hagi suficients persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania que s’adeqüin al lloc de treball a cobrir per l’entitat beneficiària, es consideren també persones destinatàries d’aquesta línia, aquelles que hagin sol·licitat la prestació de la renda garantida de ciutadania en els sis mesos anteriors a la publicació d’aquesta resolució

El termini per presentar sol·licituds finalitza el 10 d’agost.

Enguany, el Consell Comarcal del Berguedà ha ofert un total de 20 places dins del Programa de Treball i Formació de la Generalitat i fins ara s’han cobert 18 places: 3 tècnics/ques auxiliars , 7 auxiliars administratius/ves , 7 peons/nes i 1 bidell.