Cinc formatgers participen a la Fira del Formatge de Pastor de la Nou de Berguedà

La mostra es farà aquest diumenge al costat de vint artesans i en el marc de la festa major

Parada amb formatges artesans de pastor, l'any passat a la fira de la Nou de Berguedà

Parada amb formatges artesans de pastor, l'any passat a la fira de la Nou de Berguedà / Instagram

Sergio Domínguez

La Nou de Berguedà acull diumenge la segona edició de la Fira del Formatge de Pastor, que té com a objectiu destacar i promocionar els formatges artesans que s’elaboren en petites formatgeries, utilitzant la llet del mateix ramat pasturat a la zona. Hi participaran cinc formatgers artesans de pastor.

La mostra es fa en el marc de la Festa Major d’aquesta població de l’alt Berguedà, que arrenca avui i s’allarga fins diumenge amb diverses propostes lúdiques. A més, diumenge també se celebra la catorzena edició de la fira d’artesans.

L’Ajuntament de la Nou de Berguedà espera repetir «la gran assistència de l’any passat», en una festa que tindrà la Fira del Formatge de Pastor com a reclam. Es durà a terme aquest diumenge de 10 a 14h, amb la presència dels productors Formatges Cuirols de La Nou, Formatges l’Oliva d’Oliana, la Formatgeria del Montseny, La Cabreria de Santa Maria d’Oló i les Feixesde Moià. Una de les principals novetats d’aquesta edició és que es podrà realitzar un tast gratuït de formatges per als assistents, maridat amb vi blanc.

Pel que fa la Fira d’Artesans, comptarà amb la presència de 21 de parades d’alimentació i d’altres productes d’artesania. S’hi podran trobar embotits, licors, fruits secs, sabons, pintures, cosmètics, peces d’artesania fetes amb fusta i pedra, bijuteria, complements de roba, manualitats i, entre d’altres, regals personalitzats.

Les fires de diumenge complementaran els actes de festa major que ja arrenquen aquest divendres amb la festa de la cervesa i ball.

El cap de setmana es concentren el gruix de les activitats. Dissabte, esmorzar amb coca i xocolata, masterclass de zumba(11h), gimcana amb jocs infantils (17h), bikinada (de 18 a 22h), minidisco (19h) i el ball del fanalet (22h).

Diumenge el programa d’actes arrencarà amb el concurs de petanca (10 h), festa de l’escuma (11.30 h), cercavila a càrrec dels Entrompats i Gegants de La Font del Ros (17 h) i Quinto (18.30 h).

També cal destacar que el dissabte de la setmana que ve, 12 d’agost, la Nou acollirà la Nit Jove, en motiu del Dia Internacional del Jovent. De les 6 de la tarda a les 12 de la nit hi haurà propostes diverses com ara partits de futbol, joc de les cadires, torneig de beer-pong i música amb DJs.

I el cap de setmana del 18, 19 i 20 d’agost celebrarà la seva festa major el nucli de Malanyeu.