Avià renova la Festa Major i li suma una fira alimentària i de la cervesa

Una nova comissió organitzadora refà el cartell i recupera la Baixada d’Andròmines

Baixada d'andrómines a l'Avinguda de Pau casals d'Avià, dins els actes de la Festa Majo

Baixada d'andrómines a l'Avinguda de Pau casals d'Avià, dins els actes de la Festa Majo / DOLORS CLOTET

Miquel Spa

Avià ha renovat la Festa Major amb una nova comissió organitzadora i n’ha presentat un cartell que estrena una Fira de Cervesa Artesana i productes locals i recupera la Baixada d’Andròmines. 

L’Ajuntament d’Avià ha presentat el programa d’actes de la Festa Major d’Avià 2023, que se celebrarà els dies 19 i 20 d’agost, 24, 25, 26, 27 i 28 d’agost i 2 de setembre. El programa incorpora novetats que pretenen fer de la celebració una de les més ambicioses dels últims anys, segons han apuntat des del consistori. Així, el retorn de la Baixada d’Andròmines, el tradicional correfoc, el torneig de Vòlei Fang, l’estrena de la I Fira de cervesa artesana i de productes d’alimentació d’Avià, els concerts joves amb el cap de cartell Itaca Band, el ball de gala amb Cafè Trio i els diversos actes dedicats als infants, com el concert d’Ambauka farceixen una festa que obre una nova etapa. En aquesta línia, l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha convidat els veïns del poble i del Berguedà a participar-hi: «Quan s’acaba l’estiu i a les nits ja refresca, arriba la nostra Festa Major, uns dies perfectes per trobar-nos amb la gent que durant l’any viuen a fora, però que sempre tornen per aquesta ocasió. Desitgem que siguin del vostre gust i que les gaudiu acompanyats de la vostra família i amics».

 La Festa Major d’Avià ha estat organitzada aquest any per una comissió que ha preparat un programa d’actes diversos i per tots els públics. L’alcaldessa ha remarcat que «els agraïm molt la bona feina feta perquè no ha estat fàcil programar tantes activitats en tan pocs dies».

El dia 26 d’agost a dos quarts de cinc de la tarda es farà un dels actes més esperats, la Baixada d’Andròmines. Després de diversos anys, el consistori i la comissió de la festa van impulsar una consulta popular per conèixer l’interès en recuperar la baixada. La prova, que no és competitiva, començarà a Cal Tauler i les inscripcions es poden fer el mateix dia a partir de dos quarts de quatre. El mateix dia, els carrers del barri vell viuran també una nova estrena. A partir de les sis de la tarda s’hi inaugurarà la I Fira de cervesa artesana i de productes d’alimentació d’Avià, en la qual els visitants podran trobar l’elenc de productes agroalimentaris que es fan al poble. En aquest mateix apartat de novetats, el diumenge 20 d’agost se celebrarà una activitat que ha recuperat el Grup de Joves d’Avià: el Torneig de Vòlei Fang, que es farà davant de la piscina municipal a partir de les deu del matí.