Castellar de n’Hug convoca un nou concurs de gossos d'atura amb més pastors

L’Ajuntament organitza una festa que costa 12.000 euros i espera més de 2.500 espectadors

El 57è concurs de gossos d'atura de Castellar de n'Hug

El 57è concurs de gossos d'atura de Castellar de n'Hug / DANI PERONA

MIQUEL SPA

Castellar de n’Hug viurà aquest diumenge dia 27 la gran jornada multitudinària de l’estiu amb una 59a edició del Concurs Internacional de Gossos d’Atura que espera atraure entre 2.500 i 3.000 espectadors i que a falta de tancar les inscripcions ja te un pastor participant més que l’any passat. 

El concurs, que començarà a les onze del matí al Prat del Castell i te una durada prevista d’unes dues hores i mitja, te per ara inscrits onze pastors de Mallorca, País Basc, el Maestrat, França i de Catalunya, entre els quals el santpedorenc Hilari Novillo que aspira a repetir la victòria de l’any passat. L’alcalde de Castellar de n’Hug, Salvador Juncà, ha explicat que la festa, que passa per ser una de les accions claus de l’any pel que fa a la promoció del municipi, te un pressupost d’uns 12.000 euros que tant aquest any com el passat ha hagut de posar l’Ajuntament per falta de subvencions externes. En altres edicions el consistori sí que havia rebut ajudes de, per exemple, la Diputació. El batlle s’ha mostrat esperançat que l’any que ve, amb la celebració de la 60a edició del Concurs, les administracions supralocals hi fan aportacions econòmiques. En aquest sentit, per a l’any que ve Juncà ha anunciat la voluntat de l’Ajuntament d’organitzar un programa d’actes tota la setmana prèvia. En aquesta edició es preveu la presència institucional del president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé, i del mateix alcalde. El Concurs Internacional de Gossos d’Atura ha inclòs també una jornada dissabte amb la Fireta de la Llana, amb productes fets amb llana d’ovelles que inclourà a la tarda amb una demostració d’esquilada d’ovelles. 

Hilari Novillo, el candidat

En l’edició de l’any passat, van participar al Concurs deu pastors, de les quals una era una dona que s’estrenava. Van ser pastors, amb els seus gossos, procedents de Catalunya, el País Basc, el País Valencià i les Balears. El guanyador va ser Hilari Novillo, de Santpedor, amb la gossa Beyon. El jurat va valorar la compenetració entre el pastor i el gos. Aquesta no va ser la primera vegada que Novillo guanyava a Castellar ja que ja ho havia fet en dues edicions anteriors amb la gossa mare de la Beyon, anomenada Whitney.