L'empresa de recollida de la brossa amenaça Bagà de fer vaga si no regula els contenidors d'emergència

L'Ajuntament demana civisme als veïns i anuncia un futur canvi en el model de recollida

Les bosses de la brossa acumulades per terra fora de la illeta d'emergència de Bagà

Les bosses de la brossa acumulades per terra fora de la illeta d'emergència de Bagà / MIQUEL SPA

Miquel Spa

L'Ajuntament de Bagà ha fet una alerta a la població, que en aquestes dates combina veïns, segons residents i turistes, per tal que segueixin la pauta de la recollida selectiva de residius i no utilizin com un servei diari la illeta d'emergència del polígon industrial. Aquest mal ús ha derivat en el col·lapse d'aquest pun de recollida excepcional i l'avís de l'empresa de recollida que farà vaga si no es resol la situació. L'Ajuntament ha avisat la població que posarà sancions i ha instat el Consell a repensar el mètode de recollida.

Des de l'Ajuntament han argumentat que "la vila de Bagà, té unes especials característiques que obliga a repensar l’actual servei d’escombraries. Aquest era un dels punts essencials del programa electoral de l’equip de govern i ara mateix, esdevé urgent la seva remodelació". La situació ha vessat el got després que l’Ajuntament hagi rebut la queixa i petició del Consell Comarcal, de posar ordre a l’illeta d’emergència. Des del mateix consistori han apuntat que "l’anterior estava molt a tocar del centre, i vam procedir al seu trasllat al polígon, però com la d’abans, aquesta illeta es col·lapsa i motiva que molta gent deixi les bosses per terra, la qual cosa motiva s’escampin per una àmplia àrea, per l’acció de gossos, gats i altres carronyaires".

La situació ha arribat al punt que ha motivat la queixa i l’amenaça dels treballadors de l’empresa de neteja de fer vaga, si no es resol el problema. Davant d'això, l'equip de Govern municpal ha llançat un crit d'alarma: "és per aquest motiu que l’Ajuntament, fa una crida al civisme, i a fer bon ús del servei d’escombraries. L’illeta es va preveure per aquells casos de persones que han de marxar i no poden deixar les bosses en els dies i hores de recollida. No és una illeta per a tothom, ni com alternativa a la recollida oficial. Reclamem civisme, reclamem tenir la vila, neta i habitable, tant pels baganesos i baganeses com pels nombrosos visitants que cada dia venen a Bagà. Si no veiem un canvi immediat, ens veurem obligats a imposar sancions als que incompleixin les normes vigents".

Des de l'equip de Govern han remarcat que estan treballant en mètodes alternatius de recollida de la brossa: "tingueu per segur que des del primer dia, estem estudiant noves formules per a facilitar la recollida, pels que viuen tots els dies a la Vila, com per aquells visitants de cap de setmana. L’estructura del Nucli antic, complica determinades solucions, i per això busquem com resoldre aquestes opcions, de la millor manera possible. Mentrestant, i fins no tinguem l’alternativa a punt, demanem civisme i no fer ús de l’ illeta, sense causa justificada".