Montmajor celebra el Mercat i Tradició amb el doble de parades que l’any passat

Una norantena de parades i recreacions històriques ompliran dilluns, 11 de setembre, la població berguedana

Personatges recreant escenes típiques de mercats d'abans a Montmajor, el 2019

Personatges recreant escenes típiques de mercats d'abans a Montmajor, el 2019 / Arxiu/Dani Perona

Com cada 11 de setembre, Montmajor farà dilluns un salt en el temps per reviure els mercats setmanals de principis del segle XX. Productes del camp i de l’horta, productes d’artesania o peces d’antiquaris seran un bon reclam per als visitants, entre altres parades. En total n’hi haurà una norantena, una xifra que pràcticament duplica el nombre de parades de l’any passat.

Segons ha explicat el regidor de Cultura i Festes, Marc Fígols, «l’augment de parades es deu al fet que el nou equip de govern hem optat per no posar un límit, i la resposta ha estat molt bona». El regidor espera que també sigui un èxit el nombre d’assistents al Mercat i Tradició de dilluns, «hi esperem unes 1.500 persones», ha comentat Fígols.

Les parades del mercat es combinen amb recreacions històriques de personatges de l’època, com ara monjos, sabaters o guàrdies civils, entre altres.

L’obertura serà a les 10 del matí amb cercavila de gegants, amb la participació de vuit colles que després faran una ballada. Al migdia, a les 2 del migdia, es farà un dinar de germanor al local del Comú. I després de dinar, hi haurà ball amb Dolfi.