Berga programa una dotzena d'espectacles al Teatre Municipal per al darrer trimestre de l'any

L'agenda cultural de teatre i música arrencarà el 29 de setembre

Presentació de la programació de setembre a desembre. D'esquerra a dreta: Lydia Canals, de Tràfec Teatre; Mònica Roca, de l’Escola Municipal de Música de Berga; Ermínia Altarriba, regidora de Programació Cultural de Berga; Angelina Vilella i Eric Calderer, de La Farsa

Presentació de la programació de setembre a desembre. D'esquerra a dreta: Lydia Canals, de Tràfec Teatre; Mònica Roca, de l’Escola Municipal de Música de Berga; Ermínia Altarriba, regidora de Programació Cultural de Berga; Angelina Vilella i Eric Calderer, de La Farsa / Anna Costa

Una dotzena d'espectacles de teatre i música configuren la programació del darrer trimestre de l'any al Teatre Municipal de Berga. La temporada cultural arrencarà el 29 de setembre i s'allagarà, amb els Pastorets, fins al 14 de gener.

La regidora de Programació Cultural de Berga, Ermínia Altarriba, ha destacat que la major part de les propostes provenen del teixit associatiu i cultural berguedà i s'ha mostrat satisfeta de la "vitalitat de les companyies" i de la "riquesa cultural" que aporten.

Propostes teatrals

La programació cultural compta amb una oferta variada de propostes per arribar a diferents públics amb espectacles que fomenten la reflexió i l’entreteniment. Per exemple, la primera proposta serà un espectacle gratuït de divulgació científica titulat Les bombolles de l’Anton: Geometria amb bombolles de sabó que es farà en el marc de La Nit Europea de la Recerca impulsada per l’Exploratori dels Recursos de la Natura. Serà el divendres 29 de setembre a les 18.30 h.

Munt d’Arts portarà a l'escenari teatre musical amb una versió de la pel·lícula Grease protagonitzada per John Travolta i Olivia Newton-John. La història està ambientada en un institut dels anys 50 i narra les històries d’amor d’estiu adolescent dels protagonistes. Es podrà veure el dissabte 7 d'octubre a les 21.30 h i el diumenge 8 a les 18 h. Preu: 6 euros fins a 12 anys i 12 euros els adults.

Les noies de mim de Tràfec Teatre es retrobaran per interpretar Estrip i sinònims, un poema escènic inspirat en l’obra de Joan Brossa oferint una experiència teatral plena de moments nus i íntims compartits. La directora del muntatge, Lydia Canals, ha explicat que la intenció és "reunir quatre persones que vam fer aquest espectacle quan estudiàvem a l’Institut del Teatre, fa 34 anys, i volem fer-lo des de la perspectiva que els nostres cossos han canviat. És una proposta una mica atrevida que ens fa molta il·lusió fer-la". La representació serà el dissabte 28 d'octubre a les 21 h. Preu: 10 euros (1 hora abans a taquilla).

L’Agrupació Teatral La Farsa representarà Som dones, una adaptació de l’obra Les cunyades de Michael Tremblay. La directora del muntatge, Angelina Vilella, ha parafrasejat Maria-Mercè Marçal per expressar que "les dones d’aquesta obra podrien ser tres vegades rebels, per ser dona, de classe pobra i de nació oprimida. Jo crec que aquesta obra agradarà molt perquè hi haurà gags de música, hi haurà rap i començarà amb una festa". Se'n faran dues funcions, el dissabte 4 de novembre a les 21 h, i el diumenge 5 a les 19 h. Preu: 10 euros (8 euros els majors de 65 anys i els menors de 25). Vendra d'entrades a lafarsa.cat.

D’altra banda, La Farsa també oferirà les tradicionals representacions d’Els Pastorets de Serafí Pitarra durant les festes de Nadal, dirigides enguany per Marc Corominas i Eric Calderer, qui ha manifestat la voluntat de "mantenir la línia artística dels últims anys i també volem consolidar els canvis estrenats l’any passat. Això vol dir continuar apostant perquè actrius de la nostra entitat puguin representar papers masculins".

Un altre espectacle teatral serà El Tigre, de Teatre de Guerrilla. L’obra escrita i dirigida per Ramon Madaula i protagonitzada per Mercè Martínez i David Olivares narra la història d’un reconegut especialista en desenvolupament personal -altrament dit coach- ha de fer-se unes fotografies per un suplement dominical, però la fotògrafa encarregada de la sessió està passant per un mal moment personal. Es podrà veure el diumenge 3 de desembre a les 18 h. Preu: 12 euros anticipada i 15 a taquilla.

Espectacles en el marc del 25N

Alan és una proposta que l’àrea de Feminisme de l'Ajuntament de Berga ha programat amb motiu dels actes del 25N, el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. És un musical inspirat en la vida de l’Alan Montoliu, un noi de disset anys que decideix suïcidar-se a causa de l’assetjament escolar i la transfòbia que pateix. L’espectacle comptarà també amb algunes sessions adreçades específicament al públic dels centres educatius berguedans. Per al públic general, serà el dissabte 18 de novembre a les 19 h. Preu: l'entrada anticipada val 12 euros / 7 euros fins a 18 anys. I a taquilla, 15 euros i 10 fins a 18 anys.

La segona proposta relacionada amb el 25N serà La motxilla de l’Ada a càrrec de la Tresca i la Verdesca. És una proposta transformadora sobre la identitat de gènere per al públic familiar. Es representarà el diumenge 26 de novembre a les 18 h. Preu: l'entrada anticipada val 8 euros / 5 euros fins a 16 anys. I a taquilla, 10 euros i 7 euros fins a 16 anys.

Formacions de l’Escola de Música

Una altra cita serà el concert gratuït protagonitzat per les grans formacions instrumentals de l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus, que compartiran escenari en diferents formats i estils musicals. Serà el dissabte 16 de desembre a les 18 h. Mònica Roca, secretària acadèmica ha destacat que serà la segona edició d’aquest concert i que “les formacions participants (la Cobla, la Banda, la Big Band i l’Orquestra de corda) presentaran una petita part d’allò que hagin pogut treballar, des de setembre fins a desembre. És una pinzellada dels quatre gèneres de gran format que ofereix l’escola”.

La segona proposta del centre serà el Concert de Nadal, també gratuït, que comptarà amb la participació de les Corals Infantils de l’escola integrades per infants de 6 a 11 anys. Es farà el diumenge 17 de desembre a les 12 h.

Actuacions musicals

Port Bo tornarà a la capital berguedana per a la seva cita anual solidària amb la Fundació Privada Tutelar del Berguedà. El grup oferirà el diumenge 22 d'octubre a les 18 h. una cantada d’havaneres i cançó de taverna amb un repertori de temes propis i cançons populars.

D'altra banda, el Rotary Club dels Berguedà promou la programació de l’espectacle ABBA. Te new experience. Es tracta d’un concert que difon els grans èxits de la coneguda banda sueca que va contribuir a crear la música i l’estil dels anys 70 i 80 del segle XX. Tindrà lloc el 12 de novembre a les 18 h. El preu és de 20 euros.

Informació i venda d’entrades

La venda d’entrades dels espectacles de pagament programats per l’Ajuntament de Berga es posaran a la venda a través del portal web www.ticketara.com.

Les entrades també es podran adquirir a la taquilla del Teatre Municipal de Berga, una hora abans de l’inici dels espectacles. L’àrea de Cultura també posa a disposició de la ciutadania un canal per atendre consultes a través de l’adreça de correu electrònic cultura@ajberga.cat.