Berga reivindica el sector ramader amb una concorreguda Santa Tecla

La fira manté l’essència del sector primari amb nombrosos expositors i activitats lúdiques al passeig de la Indústria, que aquest dissabte ha atret nombrosos berguedans i visitants

Les vaques atreien aquest dissabte l'atenció de petits i grans

Les vaques atreien aquest dissabte l'atenció de petits i grans / Anna Costa

El bestiar és un dels reclams de la fira de Santa Tecla de Berga, que ha arrencat aquest dissabte amb una bona afluència de visitants. La mostra d’aquest cap de setmana és un bon aparador de la ramaderia i del sector agroalimentari amb nombrosos expositors i parades que s’estenen al llarg del passeig de la Indústria.

Al capdamunt del passeig, disset ramaderies, una més que l’any passat, exposen vaques, vedells, porcs, xais, ponis i gallines. La finalitat és donar a conèixer el sector ramader als visitants, i que serveixi als ramaders per establir relacions i fer negocis.

El sector primari és l’essència d’una fira que en els últims anys ha apostat fort per l’alimentació, enguany amb 26 parades i amb l’espai habitual per als formatges de pastor. Cinc formatgeries artesanes que elaboren formatges amb llet dels propis ramats deixen tastar i venen els seus productes a la Fira de Santa Tecla de Berga.

El certamen es complementa amb parades d’artesania, n’hi ha 22; amb maridatges de vins i formatges; activitats infantils, com ara circuit amb minitractors i passejades amb ponis; concurs d’hortalisses estrambòtiques; i activitats culturals com el monòleg de Fel Faixedas. Aquest diumenge, les parades i expositors de la Fira de Santa Tecla es complementaran també amb activitats lúdiques i no hi faltarà mostra de vehicles d’ocasió amb quatre concessionaris, la trobada de puntaires, i un torneig d’escacs que compta amb una vuitantena d’inscrits.

Com a novetat, la Fira de Santa Tecla d'enguany incorpora un espai de divulgació del Parc Natural del Cadí-Moixeró, coincidint amb els seus 40 anys. Es fan tallers per a infants i famílies sobre el comportament a la natura i com contribuir a conservar-la i a millorar-la, i s'han instal·lat plafons informatius per donar a conèixer el vessant social, lúdica i divulgativa de l'espai natural.

La regidora de Promoció Econòmica, Ermínia Altarriba, ha fet una bona valoració de la primera jornada de Fira de Santa Tecla, convençuda que aquest diumenge, si el temps hi acompanya, també hi haurà bon ambient. "És una mostra que funciona perquè atrau molt públic, però, en canvi, cada vegada costa més motivar els expositors. De cara l'any que ve la intenció és fer més atractives les fires per als expositors". La regidora, però, no té la fórmula: "No puc concretar com ho farem perquè se n'ha de parlar amb tots els sectors implicats, però penso que les fires han de tenir nous incentius i ser una oportunitat no només per a vendes sinó també per donar a conèixer els atractius turístics de Berga i de la comarca".