ENTREVISTA | Àngels Gascueña Col·labora amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró

Àngels Gascueña, col·labora amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró: «Hem donat a conèixer el parc i conscienciat del respecte a la natura»

Àngels Gascueña informant de rutes pel parc | OSCAR BAYONA

Àngels Gascueña informant de rutes pel parc | OSCAR BAYONA / anna costa. berga

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha tingut un espai a la Fira de Santa Tecla de Berga, a la plaça Viladomat. Com a novetat d’enguany, l’Ajuntament de Berga va convidar el parc, coincidint amb els seus 40 anys, per donar a conèixer aquest espai protegit a berguedans i forans.

Ha tingut bona acceptació l’estand del parc natural?

Molta, més del que esperàvem. Dissabte ja va passar molta gent per l’espai i aquest diumenge també, estem molt contents per l’interès del públic.

Quines han estat les principals demandes?

Molta gent s’ha aturat davant dels plafons explicatius de la flora, la fauna i el patrimoni del parc natural. De fet, hem detectat que hi ha gent que desconeixia el parc del Cadí-Moixeró. Altres persones, en canvi, sí que coneixien el parc i han aprofitat per demanar-nos informació. Hi ha hagut molta demanda sobre les diferents rutes a peu que es poden fer, segons el nivell de cadascú.

D’altra banda, també han realitzat tallers per als infants. Han tingut èxit?

Sí, al llarg dels cap de setmana han passat uns 220 nens i nenes entre el taller de rastres d’animals i el de menjadores.

Tenir presència a la Fira de Santa Tecla de Berga ha estat positiu per al parc?

Sí. Per una banda ha servit per donar a conèixer que tenim un parc natural amb moltes possibilitats per descobrir territori. I per altra banda, hem intentat conscienciar a tothom que s’ha de cuidar aquesta joia natural que tenim al Berguedà i que hem de respectar la natura. En aquest sentit, els tallers també han servit per mostrar com ens hem de comportar a la natura per conservar-la i millorar-la.