Les activitats de lleure d'estiu per a infants i joves al Berguedà n'han aplegat 7.500

Diversos municipis de la comarca han acollit 269 casals, rutes, colònies i acampades

Acampada al Berguedà

Acampada al Berguedà / CC Berguedà

Redacció

El Berguedà ha acollit aquest estiu 269 activitats d’educació en el lleure per a menors d’edat. S'han fet casals, rutes, colònies i acampades i hi han participat 7.575 infants i joves i 1.384 monitors. En total 8.959 persones.

Per Setmana Santa van ser 1.109. Sumant les dues campanyes, la comarca ha aplegat 316 activitats amb la participació de 10.068 persones entre joves i monitors.

Aquestes activitats s’han dut a terme a les 18 instal·lacions que disposa la comarca amb un total de 1.635 places. Aquestes activitats permeten educar els joves i també són un motor de dinamització econòmica pel territori.

L’activitat que ha liderat el rànquing de l’oferta de lleure aquest estiu ha estat l’acampada (111), les rutes (54), estades a cases de colònies (44) i casals de lleure (34). Els municipis que n’han acollit més són: Saldes (67), Bagà (39), Berga (35-Casal d’estiu), Gósol (22) i Borredà (21).

La majoria de les entitats que les organitzen són entitats d’educació en el lleure, de voluntariat i sense ànim de lucre. També n’hi ha que les han organitzat empreses amb monitoratge remunerat.

Visites de seguiment

El Servei de Joventut del Consell Comarcal del Berguedà ha fet el seguiment de diferents activitats de lleure que s’han realitzat a la comarca, tant a l’estiu com per Setmana Santa. Setmanalment, s’han controlat aquestes instal·lacions per assegurar-ne el correcte funcionament. Aquest estiu s’han fet 110 visites de seguiment.