Berga entrega el 66% dels cubells multifracció entre els veïns de cinc barris

La implantació del nou sistema per treure al carrer els envasos, el rebuig i el paper ha començat per Casampons, la Valldan, el Tossalet de les Forques, els Pedregals i el Balcó del Berguedà

Primer dia que es van repartir cubells al Telecentre

Primer dia que es van repartir cubells al Telecentre / CC Berguedà

Berga va tancar divendres la primera fase del repartiment del cubell groc multifracció amb un 66% de cubell entregats. La implantació del nou sistema per treure al carrer els envasos, el rebuig i el paper ha començat per Casampons, la Valldan, el Tossalet de les Forques, els Pedregals i el Balcó del Berguedà.

Els veïns d'aquestes zones van tenir sis dies per recollir gratuïtament els cubells i d'un total de 1.559 usuaris es van entregar 1.034 cubells. En queden 525 de pendents, segons ha informat el Consell Comarcal del Berguedà, que gestiona el servei.

Les persones de Casampons, la Valldan, el Tossalet de les Forques, els Pedregals i el Balcó del Berguedà que no els han pogut anar a buscar aquests dies de repartiment, els podran recollir en qualsevol moment a l’Oficina d’Atenció al Públic de Berga en les seves ubicacions i horaris habituals: al Telecentre que obre els dilluns de 10 h a 13 h i els dimecres de 16 h a 19 h i als baixos de l’Ajuntament de Berga els divendres de 10 h a 13 h.

Les famílies de les primeres àrees d’implantació que disposen del nou cubell ja el poden treure al carrer el dia de la recollida d’envasos (amb qualsevol bossa d’escombraries, ja que el xip el porta el cubell), de la recollida de rebuig i de paper i cartró. Per a l’orgànica, tot Berga disposa des del 2018 del cubell de color marró, que continuarà servint per a aquesta fracció.

Les xifres

Les xifres / CC Berguedà