Cal Rosal acull diumenge l'edició de tardor del Mercat de Productors

Parades de productes alimentaris del Berguedà compartiran espai amb els paradistes del Mercat del Bolet

Es faran activitats lúdiques i culturals del Correllengua i la jornada es clourà amb un concert de Guim Tuson

Concert d'una edició passada del Mercat de Productors

Concert d'una edició passada del Mercat de Productors / Ajuntament d'Olvan

Redacció

El Mercat de Productors de Cal Rosal celebra diumenge l'edició de tardor amb parades de productes làctics, mel càrnics, cereals i, entre d'altres, melmelades. Són productes produïts al Berguedà i comercialitzats pels mateixos productors i faran parada durant tot el matí a l'espai del Mercat de Bolet, al costat dels paradistes que ja hi ha instal·lats durant tota la temporada boletaire.

A més, a l’eix comercial de Cal Rosal també s'hi faran diumenge activitats del Correllengua del Berguedà. Durant tot el matí, es podrà gaudir de jocs de taula vinculats a la llengua catalana i jocs tradicionals catalans, amb l’objectiu de mantenir viva la nostra llengua i les tradicions catalanes.

Com a acte destacat, l’Associació Cultural i Esportiva de Cal Rosal ha organitzat un recital de poesia a càrrec de persones nouvingudes que estan aprenent o han après la llengua catalana. Segons els organitzadors, "amb aquesta acció es busca generar referents per als nouvinguts, però també conscienciar a tothom de la importància de no canviar de llengua en funció de l’aspecte físic de l’interlocutor, ja que el català ha de ser una eina d’integració de les persones que arriben i de cohesió social". La jornada es clourà al migdia amb un concert de Guim Tuson.

El projecte Productors del Berguedà és impulsat per la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal – Olvan, i l’Ajuntament d’Olvan, i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, en el marc del programa Xarxa Productes de la Terra de Diputació de Barcelona.