El mercat de productors de cal Rosal troba a faltar els bolets

El matí i migdia convidava a sortir, però els paradistes habituals han tingut un dia més fluix de vendes per l'escassetat dels rovellons i llenegues

El Mercat de Productors de diumenge a cal Rosal

El Mercat de Productors de diumenge a cal Rosal / Ester Puigdellívol

Ester Puigdellívol

Les terrasses dels bars de cal Rosal estaven plenes, de gom a gom, no hi havia ni una cadira lliure, en canvi, els paradistes han trobat a faltar gent passejant pel Mercat de Productors. “Com que no hi ha bolets, costa que la gent vingui. Si aquest mercat hagués sigut l’any passat, segurament veuríem més afluència de gent” ens explica Ramon Sitges, de Casa Enfruns. Compradors habituals d’aquests comerços s’han acostat al mercat, però no ha estat un mercat molt concorregut. El diumenge s’ha despertat assolellat i la bonança acompanyava la jornada del Mercat de Productors. En aquesta edició el mercat ha comptat amb tretze parades de productors de tot el Berguedà. En aquestes s’hi podien trobar diferents productes com melmelades, formatges, embotits i xocolata, entre altres.

“Ara al migdia, a l’hora del vermut, sol ser quan hi ha més moviment, tot i que avui en veiem poc” explica Lluïsa Aloy, de Formatgeria La Rocatova. Tot i no ser un mercat amb una gran l’afluència de persones, sí que cal esmentar que la gran majoria que hi ha assistit han marxat amb algun producte i els paradistes ho valoren positivament.

En el mercat, també s’hi ha fet una activitat del Correllengua on persones nouvingudes han recitat poesia en català. Aquesta activitat ha tingut molt bona rebuda i hi ha hagut molts assistents per escoltar els poemes recitats. Ha estat un dels punts del mercat amb més moviment de persones.

El mercat, no només ha estat encarat a un públic més adult, sinó que també s’han proposat activitats per als més petits. S’ha preparat un espai amb jocs tradicionals perquè els infants poguessin gaudir també d’aquest mercat. Molts pares creuen que és important que hi hagi espais de jocs en aquest tipus d’esdeveniments, segons han explicat els organitzadors. Les mateixes fonts indiquen que esperen que en pròximes edicions i, sobretot, en la tardor de l'any vinent els acompanyi la temporada de rovellons i llenegues i la proposta pugui tenir una assistència més nombrosa a les parades.