El Tren del Ciment tanca la temporada amb gairebé 20.000 passatgers

El trenet turístic va de la Pobla de Lillet al Museu del Ciment de Castellar de n'Hug, amb un total de quatre parades a punts d'interès

Tren del Ciment

Tren del Ciment / Arxiu/Dani Perona

Redacció

El Tren del Ciment, a l'alt Berguedà, ha tancat la temporada 2023 amb 19.427 passatgers. Representa un increment de visitants del 8,77% respecte a l'any passat (amb 17.685 turistes).

Els prop de 20.000 visitants han pogut gaudir del 9 d'abril al 6 de novembre d'un tren turístic que circula per la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà. Aquest trenet va de la Pobla de Lillet al Museu del Ciment del Clot del Moro amb un total de quatre parades i un recorregut de 3,5 quilòmetres.

En cadascuna d’aquestes aturades les persones usuàries descobreixen propostes de gran interès cultural, com els Jardins Artigas, el Museu del Ciment i l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Cremallera de Montserrat i Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova

D’altra banda, el Cremallera de Montserrat i els Funiculars de Sant Joan i de la Santa Cova continuen apropant les persones visitants a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, al Bages. El Cremallera de Montserrat és l’única via verda per accedir a Montserrat. S'ha calculat l’estalvi en emissions de CO₂ del Cremallera envers la resta dels mitjans de transport (cotxe, moto, bus…) i només l'any passat els visitants que van utilitzar el Cremallera en lloc d'altres mitjans van estalviar més de 263 tones de CO₂.

L'octubre ha estat el mes amb més afluència en les explotacions turístiques del Cremallera i Funiculars de Montserrat, la festivitat del Pilar i activitats com la Fira de la Coca i el Mató a Monistrol han propiciat que el mercat català visiti Montserrat coincidint amb el mercat internacional.

Des del gener fins a novembre, el Cremallera de Montserrat ha registrat 482.633 viatgers, un augment del 50% amb relació als 320.761 del 2022. Aquest creixement de visitants és a causa de la reobertura de rutes aèries amb un dels principals mercats emissors com és Àsia i la recuperació del turisme internacional i de la destinació Barcelona.

El Funicular de Sant Joan ha obtingut un augment de visitants de quasi el 40% respecte a l’any anterior amb una xifra de 230.202 persones usuàries. El Funicular de la Santa Cova també obté xifres positives, amb 46.163 visitants, una dada que supera la temporada passada amb més de 4.000 visitants més.