La Pobla de Lillet rep el pla municipal de prevenció d’incendis forestals

Es tracta d’un document amb el qual la Diputació ajudarà a gestionar infraestructures de prevenció a les 5.000 hectàrees forestals del municipi

D'esquerra a dreta: Guillem Canal, Jordi Fàbrega i Enric Pla

D'esquerra a dreta: Guillem Canal, Jordi Fàbrega i Enric Pla / Diputació de Barcelona

Redacció

El diputat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, acompanyat del tècnic de la corporació, Guillem Canal, va lliurar la setmana passada a l’alcalde de la Pobla de Lillet, Enric Pla, el nou pla municipal de prevenció d’incendis forestals.

Es tracta d’un document amb el qual la Diputació ajudarà a gestionar infraestructures de prevenció a les 5.000 hectàrees forestals d'aquest municipi de l'alt Berguedà, de les quals 2.500 són públiques. D'aquesta manera, es preveuen reduir les causes d’incendi, limitar-ne els efectes i facilitar-ne l’extinció de superfície forestal vulnerable.

Per al 2024, la Diputació aportarà a aquest pla municipal 92.000 euros que es destinaran a fer la franja de protecció contra els incendis al nucli de la població i 30.000 euros més que serviran per millorar la xarxa de camins del pla.

Des de la Diputació de Barcelona es treballa en el desenvolupament dels municipis petits per revertir la despoblació que pateixen, i generar economia del bosc n’és una manera de fer-ho.

Aquest treball de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). número 13 "Acció climàtica" i número 15 "Vida terrestre".