Berga serà la seu del Torneig Casteller de Futbol, amb més de 1.000 persones

Els Castellers de Berga acceleren l’agenda d’actes per recaptar fons i invertir-los en la compra del local

Organitzadors del Torneig Casteller de Futbol, ahir a Berga  | ANNA COSTA

Organitzadors del Torneig Casteller de Futbol, ahir a Berga | ANNA COSTA / anna costa. berga

Berga acollirà la 20a edició del Torneig Casteller de Futbol, que és previst que aplegui unes 1.200 persones a la ciutat. L’esdeveniment permet la participació de 48 colles, del centenar que hi ha a Catalunya, i els últims anys ha estat un èxit.

Berga ja va organitzar aquest torneig de futbol sala el 2019, «amb un balanç molt positiu», segons han constatat els coordinadors Josep Fernández i Josep Antoni Cárdenas, i ara repetirà l’experiència amb una finalitat que va més enllà de viure un cap de setmana esportiu i festiu. El torneig que es farà el 24 i 25 de febrer servirà per obtenir beneficis econòmics destinats a finançar la compra del local d’assaig dels Castellers, l’antic Cinema Catalunya del carrer Major de Berga.

Els castellers van anunciar aquest estiu la signatura d’un contracte de lloguer amb opció de compra amb els propietaris del local. L’entitat es marca poder-lo adquirir en un termini de sis anys. Les fórmules per aconseguir finançament passen per buscar subvencions, incrementar el nombre de socis i programar més activitats al llarg de l’any. El Torneig Casteller de Futbol n’és una d’important, segons ha destacat el president dels Castellers de Berga, Bernat Girabal: «Recaptarem diners, tenint en compte que muntarem barres de bar i hi haurà festa la nit del dissabte dia 24 de febrer».

Les inscripcions per al torneig s’obriran el 8 de gener i els requisits són tenir de 16 anys en amunt i que siguin mixtes, amb la participació com a mínim sempre d’una dona a la pista. Si s’apunten més de 48 colles es farà un sorteig. Els Castellers de Berga també faran equip per sortir al terreny de joc, com van fer l’any passat a Tarragona, que va ser la seu del Torneig Casteller. De fet, els Xiquets de Tarragona són els vigents campions i vindran a defensar el títol.

Per al desenvolupament del torneig, l’organització comptarà amb vuit pistes repartides per tot Berga. Quatre seran cobertes i quatre descobertes. S’ubicaran al pavelló esportiu, que serà el punt neuràlgic del torneig, a l’institut Guillem de Berguedà, a Santa Eulàlia, a la Font del Ros i a l’Escola Xarxa.

El regidor d’Esports de Berga, Guillem Canal, ha aplaudit que la ciutat pugui acollir el 20è Torneig Casteller de Futbol. «És un repte important a nivell logístic», ha dit, afegint que des del consistori posaran a disposició dels castellers «les infraestructures necessàries».

Per la seva banda, Moisès Masanas, president accidental del Consell Comarcal del Berguedà, també ha manifestat al suport de l’ens comarcal per a aquest esdeveniment: «Ens hi sumem, com fem amb les entitats de la comarca que organitzen actes, amb el tractament dels residus i estem estudiant si podem fer alguna col·laboració en l’àmbit del transport».