El Parlament insta el Govern a calendaritzar projectes com el de la C-16

S'aprova una moció del PSC que reclama presentar en el termini de tres mesos el projecte de traçat per millorar la capacitat i la seguretat de la C-16 entre Berga i Bagà

Carretera C-16, l'eix del Llobregat, al terme municipal de Cercs

Carretera C-16, l'eix del Llobregat, al terme municipal de Cercs / Arxiu/D.C.

ACN/Redacció

El Parlament insta el Govern a posar data a diverses infraestructures de mobilitat no executades. La cambra ha aprovat aquest dijous per àmplia majoria una moció del PSC, que entre altres reclama presentar en el termini de tres mesos el projecte de traçat per millorar la capacitat i la seguretat de la C-16 entre Berga i Bagà, a tocar del Túnel del Cadí.

Aquest tram de la C16, l’eix del Llobregat, no està desdoblat (és autovia amb dos carrils per cada sentit de la circulació de Berga en avall) i el territori fa anys que reclama mesures per evitar que el tram de Berga a Bagà quedi col·lapsat molts caps de setmana i festius de cotxes que van a la Cerdanya o Andorra, amb «conseqüències greus per a la connectivitat i mobilitat de tots els municipis de l’alt Berguedà», segons la moció del PSC.

En defensa de la moció, el diputat socialista Jordi Terrades va remarcar que són inversions «amb un efecte multiplicador sobre l’activitat econòmica del país». Terrades va lamentar que «algunes» d’aquestes infraestructures «ja haurien d’estar fetes o iniciades», però que «malauradament» no ho estan «per inactivitat o perquè el Govern de la Generalitat no ha tingut prou cura».