Gironella ultima les obres de la parada de bus, que entrarà en servei al febrer

L’alcalde, David Font,destaca que el projecte permetrà millorar el servei i guanyar en seguretat

Estat actual de les obres de la parada d’autobusos de Gironella, a l’Avinguda Catalunya

Estat actual de les obres de la parada d’autobusos de Gironella, a l’Avinguda Catalunya / Anna Costa

Gironella estrenarà la nova parada d’autobusos el mes que ve. La previsió inicial era que el nou equipament entrés en funcionament aquest gener, però finalment serà a principis o mitjans de febrer, segons ha concretat l’alcalde, David Font, després d’una visita d’obres que va fer dimarts amb representants dels departaments de Territori i d’Infraestructures de la Generalitat.

La parada de busos s’ubica a l’Avinguda Catalunya de Gironella, davant del supermercat Bon Preu. Les obres, que van començar fa quatre mesos i encaren la recta final, suposen una transformació d’aquest espai, que quedarà reurbanitzat. 

L’alcalde ha explicat que queda pendent la pavimentació de la zona on passarà el trànsit rodat, que serà d’un formigó especial, també s’han d’enllestir treballs de xapa i pintura, senyalització i altres elements com el punt de càrrega per a patinets elèctrics.

Els treballs, a càrrec de departament de Territori de la Generalitat, els executa l’empresa berguedana Serviobres Queralt per un import de 835.000 euros i han consistit en la creació d’un vial paral·lel a l’avinguda i una nova vorera que serveix de separació entre la zona d’aturada dels autobusos i l’Avinguda de Catalunya, alhora que es manté la connexió amb la vialitat existent. A les noves voreres, hi haurà zones enjardinades delimitades amb xapa d’acer.  

La nova parada disposarà de quatre andanes, de manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament. L’entrada i sortida dels vehicles serà per la mateixa Avinguda de Catalunya. A la zona on pararan els busos es col·loquen dues pèrgoles en estructura metàl·lica d’acer, que crearan dues zones d’ombra i donaran protecció als vianants i passatgers en cas de pluja. A més, el projecte inclou la construcció d’una marquesina com a espai per a l’espera de les persones usuàries. És una estructura d’acer amb un tancament envidrat.

L’equipament permetrà millorar el servei per als usuaris, així com promoure l’ús del transport públic i afavorir la connectivitat del municipi. L’alcalde, David Font, aplaudeix que Gironella podrà començar l’any amb un projecte esperat: «Des de l’Ajuntament estem contents perquè es fa realitat una obra que des de la primera petició fa gairebé set anys. Ha estat reivindicada per reordenar el centre del poble, perquè els usuaris del bus guanyin en seguretat i per millorar la mobilitat. Esperem que ajudi a aconseguir més adeptes al transport públic».

A més, el nou espai disposarà de carregadors per a telèfons mòbils, aparcament per a bicicletes, aparcament amb carregadors per a patinets elèctrics, un monitor informatiu amb els horaris dels autobusos i diverses càmeres de seguretat. I també, renovació de tot l’enllumenat.

Subscriu-te per seguir llegint