Més de 600 alumnes berguedans participen al programa Esport Blanc Escolar

Nenes i nenes de tercer i quart de primària de 19 centres educatius del Berguedà fan sis sessions a la neu

Escolars a la neu

Escolars a la neu / CC Berguedà

Redacció

Un total de 683 alumnes de cicle mitjà de 19 centres educatius del Berguedà participen des d’aquesta setmana al programa Esport Blanc Escolar que ha començat aquest dijous i que s’allargarà fins al 8 de març. Es tracta d’una activitat coordinada pel Consell Esportiu del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Secretaria General de l’Esport i el departament d’Ensenyament de la Generalitat.

El Berguedà és una de les comarques catalanes que aporta més alumnes a aquesta proposta que combina educació i esports d’hivern. L’objectiu principal d’aquest projecte és educar mitjançant l’esport a l’aire lliure i aprendre a respectar, gaudir el medi natural, adquirir habilitats i aprendre la tècnica dels esports de neu.

L'Esport Blanc Escolar va dirigit a l’alumnat de tercer i quart de primària (8-10 anys) de les escoles de les comarques del Pirineu català. Fan 6 sessions de 3 disciplines diferents (esquí nòrdic, esquí alpí i surf de neu) en quatre estacions d’esquí: la Molina, Aransa, Lles i Tuixent-La Vansa.

Enguany, l’Esport Blanc Escolar suposa la mobilització de quatre empreses de busos que faran 114 viatges i una empresa de taxis que faran 6 viatges i que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà. Per la seva banda, el Consell Esportiu del Berguedà coordina el programa.

Escolars a la neu

Escolars a la neu / CC Berguedà