Mor Jordi Camps Rovira, restaurador de les comparses de la Patum durant 32 anys

El funeral es farà aquest dimecres a 2/4 d'11 del matí a l’església parroquial de Berga

Jordi Camps Rovira, d'Artesania Camps

Jordi Camps Rovira, d'Artesania Camps / Arxiu particular

Redacció

Ha mort als 89 anys Jordi Camps Rovira, de Berga. Fill de Pere Camps, va ser la segona generació d’artesans de la família Camps i el segon fuster de la família i quan va morir el seu pare, el 1968, es va fer càrrec de la restauració i conservació de les comparses de la Patum i de la Patum infantil. També va continuar amb l'herència de fabricar les carotes de ple de la festa berguedana.

De la seva tasca a la Patum infantil, destaca que l'any 1992 va refer els cossos de la guita xica i la guita grossa i el 1999 va fer vuit maces noves per renovar la comparseria.

Pel que fa a la Patum, entre els anys 1968 i 2000 es va fer càrrec del manteniment de totes les comparses. Al llarg d'aquests 32 anys, destaca que el 1970 i el 1971 va construir els cossos dels quatre gegants. I l'any 1972 va fer quatre maces noves per renovar les maces més antigues.

A part de realitzar la tasca de manteniment dins de les comparses de la Patum, Jordi Camps va ser un patumaire actiu i al llarg de la seva vida va estar involucrat en diverses comparses. Entre el 1940 i el 1950 va formar part de la plantilla de la guita grossa i posteriorment, durant molts anys, va ser un dels vestidors de plens.

El seu fill, Jordi Camps Bessa, va seguir els seus passos com a responsable del manteniment de la comparseria de la Patum infantil.

La cerimònia de comiat per Jordi Camps Rovira es farà aquest dimecres, 20 de març, a 2/4 d'11 del matí a l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere de Berga. Serà enterrat al cementiri de Berga. Abans, aquest dimarts, s'obrirà la sala de vetlla a la Funerària Ferran, de les 4 a les 7 de la tarda.

Protagonista de 'Vides de Patum'

El 2016, l’acte de celebració de l’onzè aniversari de la declaració de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, va iniciar el reconeixement a persones que han treballat de forma significativa en pro de la festa, recollint les seves vivències en un audiovisual per poder anar documentant els canvis i l’evolució de la festa.

Jordi Camps Rovira va ser una de les persones escollides en aquella primera edició de Vides de Patum, juntament amb les germanes Adelina i Maria Rosa Camprubí.