Bàrbara Rey, davant del judici per alçament de béns: defensa que està al corrent amb Hisenda

Des de l'entorn de l'actriu es justifiquen les operacions de traspàs de béns per les quals es demana la presó per a ella i els seus fills

Bárbara Rey en una imatge d'arxiu

Bárbara Rey en una imatge d'arxiu / Viajando con Chester

Cristina Gallardo

Aquest dimarts Bàrbara Rey ha reaccionat davant del judici que se celebrarà a l'Audiència Provincial de Madrid contra ella i diversos dels seus familiars, entre ells els seus fills, per un presumpte delicte d'alçament de béns comès per eludir el fisc. Des del seu entorn s'ha presentat un comunicat, al qual ha tingut accés 'El Periódico d'Espanya', del Grup Prensa Ibérica, en el qual s'afirma que l'actriu es troba al corrent de les obligacions amb l'Agència Tributària des que va liquidar els deutes fa més de cinc anys.

En el seu escrit d'acusació, la Fiscalia de Madrid assenyala fins a tretze operacions financeres dirigides a simular una situació econòmica precària que eximia a Maria Margarita Garcia -veritable nom de l'artista- del pagament de 143.902 euros a Hisenda, fets pels quals serà jutjada, juntament amb els seus dos fills i la seva germana.

El judici estava assenyalat per a aquest dilluns, 19 de juny de 2023, a l'Audiència Provincial de Madrid però finalment la Secció va ajornar la vista sine die pel fet que algun dels acusats en el procediment es troba en parador desconegut.

A través d'un comunicat, l'entorn de Bàrbara defensa que està "al corrent de les seves obligacions" tributàries i que el traspàs de titularitat de béns al qual es fa referència, "mai no ha pogut ser motivat pel propòsit d'eludir les seves obligacions fiscals". "I quina millor prova d'això, quan ja fa més de cinc anys que Bàrbara Rey va liquidar tots els seus deutes amb Hisenda", afirma la nota, avançada per Europa Press.

Billets i monedes d'euro

Billets i monedes d'euro / Arxiu/M. Loperena/ACN

El procediment, que jutjarà la secció Sisena de l'Audiència Provincial de Madrid, fa referència a uns fets pels quals els familiars de la popular actriu s'enfronten a dos anys i mig de presó més una multa en qualitat de coautors. Segons l'escrit del Ministeri Públic els fets van tenir lloc entre el 2011 i el 2013, quan es van produir les donacions, reconeixement fictici de deutes i transmissió d'actius investigats.

La història en la qual es basa l'escrit d'acusació, conegut el passat divendres 16 de juny, es va iniciar el 10 maig de 2011, quan l'AEAT va fer una inspecció sobre el patrimoni de Bàrbara Rey en relació amb el pagament de l'impost sobre les rendes de les persones físiques (IRPF) dels períodes fiscals compresos entre els anys 2006 i 2008.

Sabent que havien començat les tasques d'investigació d'Hisenda, i "amb ànim d'eludir aquesta responsabilitat de pagament i frustrar les legítimes expectatives de cobrament de l'AEAT", l'actriu es va posar en contacte amb diversos familiars per actuar a "connivència" a fi de dur a terme la realització de certs actes de disposició patrimonial "que tenien com a objectiu la finalitat de generar la fallida dels deutes contrets, fent impossible el cobrament dels mateixos pels seus legítims titulars", resa l'escrit de la Fiscalia.