Jorge Rey prediu com serà el final de l'estiu i l'arribada de l'hivern 2023, compte amb les vespes!

El jove meteoròleg ha sorprès amb la seva darrera predicció

Va saltar a la fama amb la predicció de la 'Filomena' i el seu mètode de les "cabañuelas"

Jorge Rey i la seva nova predicció

Jorge Rey i la seva nova predicció / SPORT

Julián Moreno

El jove Jorge Rey fa una nova predicció on anuncia vespes, neus i rufagues. Rey, presumpte "meteoròleg", és un jove de 17 anys que comparteix les seves prediccions a través de les seves xarxes socials i el seu canal de Youtube. Gràcies a la predicció que va fer de la borrasca 'Filomena' i el mètode de les "cabañuelas" es va fer famós i no ha parat de fer prediccions diverses. Aquest fet l'ha portat al fet que diversos meteoròlegs i l'AEMET hagin hagut de fer esment que aquest noi no és un professional del sector, sinó un jove apassionat pel món de la meteorologia, que fa servir els seus propis mètodes per fer suposicions sobre el temps.

Les "cabañuelas" són un conjunt de mètodes tradicionals de predicció meteorològica a llarg termini, sense base científica, utilitzat al centre i al sud d'Espanya i, a Amèrica. Aquest mètode consisteix a observar els primers dotze dies de l'any i segons el clima que hi hagi cada dia, es farà una relació directa amb el mes de l'any corresponent. Per exemple, el primer dia de gener indicarà el clima del mes de gener i el 6 de gener indicarà el clima del mes de juny.

Rey ha tornat a sorprendre a tots els seus seguidors en fer referència al final d'estiu i l'arribada d'aquest hivern. “Any de vespes, any de neus i rufagues”, això és el que deia mentre recordava que abans de la borrasca 'Filomena' vam tenir una gran població de vespes”.

Sobre aquest estiu ha comentat que es “deia que venia un estiu molt més càlid al que estàvem acostumats i que, fins i tot, en alguns punts, igual els resultats podrien ser més freds del normal, veurem exactament quins són els resultats quan acabi l'estiu”.

"Segurament a Espanya, en el mes d'agost acabin penetrant 'Danas', és a dir, borrasques, aire fred aïllat fora de la circulació atmosfèrica causant l'arribada de tempestes fortes a Espanya", ha afegit.

Sobre la possibilitat que aquest hivern visquem un fenomen com la 'Filomena', Rey ha volgut mostrar calma: “Podria ser correcte... però cal ser prudents”.