La reacció de Manu Guix en conèixer el sobrenom de l'avi que traficava cocaïna a Llívia: "El meu WhatsApp treu fum"

L'home cerdà, que viu sol i no tenia antecedents criminals, distribuïa droga des de feia poc menys de mig any a clients de la comarca, però va ser enxampat

Andrea Izquierdo

Andrea Izquierdo

Un home de 77 anys que no havia comès mai cap delicte va decidir fer un gir radical en la seva vida i dedicar-se a vendre cocaïna des de Llívia. Però la història, que podria semblar extreta d'una pel·lícula o una novel·la de ficció, no s'acaba aquí. Segons el diari Ara, l'home es deia Manolo i els seus veïns, d'una forma molt enginyosa, van rebatejar-lo amb un sobrenom que s'ha tornat viral: Manu Guix.

L'home era conegut a Llívia, però pocs s'imaginaven fins fa unes setmanes que estigués comentent alguna activitat delictiva. Tot va canviar coincidint amb la investigació engegada pels Mossos d'Esquadra. Qui sí que coneixia a què es dedicava, va decidir rebatejar-lo, en veure-hi una oportunitat d'or. Van posar-li "Manu Guix", com el músic i director artístic de l'acadèmia d'Operación Triunfo. No és perquè s'hi assembli ni hi tingui res a veure. Van posar-li aquest nom perquè es deia Manolo i venia "un guix que no era precisament legal", va declarar un veí al mitjà anteriorment citat.

Un cop aquesta informació va saltar a internet, el cantant Manu Guix va començar a ser bombardejat amb la notícia, segons ell mateix ha explicat a Twitter. "Mare meva, el meu WhatsApp treu fum!", ha dit, acompanyant les paraules amb un cartell amb la imatge del narcotraficant Pablo Escobar. A la foto, en to humorístic i fent un paral·lelisme amb la sèrie de Narcos, protagonitzada pel delinqüent colombià, es promociona l'estrena d'una producció fictícia de Netflix anomenada: "Manu Guix: Neva a la Cerdanya".

L'artista, enmig d'aquesta situació, ha mostrat el seu costat més simpàtic. No només ha compartit imatges divertides com l'anterior, sinó que ell mateix ha explicat que la situació li ha semblat divertida. "He de reconèixer que he rigut", deia en un tweet citant la notícia de l'avi de Llívia.

 La seva detenció del "Manu Guix" de Llívia no només ha agafat per sorpresa el cantant. També ha sobtat al tranquil poble de Llívia, poc acostumat a aquest tipus d’històries.