Risto Mejide i Miguel Lago es poden enfrontar a 4 anys de presó

Els dos personatges televisius estan citats als jutjats per una denúncia de delicte d'odi

Risto Mejide al programa "Todo es mentira"

Risto Mejide al programa "Todo es mentira" / "Todo es mentira"

El Jutjat d'Instrucció número 27 de Madrid ha citat com a investigats Risto Mejide i Miguel Lago per unes declaracions seves fetes l'any 2021 al programa 'Todo es mentira', que el propi Mejide presenta a Cuatro.

En plena pandèmia de covid-19, el comunicador estava fent una entrevista a Benjamí Palacio. En aquest espai televisiu, el convidat va explicar que la seva mare no s'havia vacunat, tot i treballar amb gent gran. I la confessió no va agradar gens ni mica al presentador, qui va començar a fer diversos comentaris carregats d'odi contra les persones no vacunades:

“Són mesures que pràcticament converteixen els no vacunats en empestats, cosa que a mi em sembla bé. Si decideixes no vacunar-te, ja t'ho faràs. Tothom és respectable, però no totes les idees són respectables ni mereixen un respecte (...) Em fascina que hi hagi gent com tu. Ets covard, egoista i un irresponsable”.

Miguel Lago

Miguel Lago / Cuatro

Aquests comentaris van fer que l'Associació Liberum i que l'advocat José Luis Manjín, el novembre del 2021, presentessin una denúncia als dos responsables implicats: Risto Mejie i Miguel Lago. Aquesta associació es va fundar amb l'objectiu de restaurar els drets i les llibertats "usurpades" en el transcurs de la pandèmia.

La denúncia es basa a difondre públicament contingut discriminatori, mentre s'incita a l'odi contra un sector de la població. A més, el programa tenia una repercussió bastant gran en l'àmbit nacional, podent provocar un fort impacte en la societat de l'Espanya de la pandèmia. Per aquests motius, si perden el judici, poden ser condemnats a presó entre 1 i 4 anys. A més, podrien haver de fer front a una multa econòmica.