La Diputació lliura abeuradors per afavorir la pastura a propietaris forestals de la regió central

La mesura proporciona aigua als animals que realitzen tasques de prevenció d'incendis

Un dels abeuradors lliurats

Un dels abeuradors lliurats / DIBA

Redacció

La Diputació de Barcelona ha lliurat una vintena d’abeuradors a les associacions de propietaris forestals de Gavarresa-Moianès, Berguedà Verd, Lluçanès, i també Serra de Bellmunt per proporcionar aigua als animals que realitzen tasques de prevenció d’incendis forestals a les zones d’actuació prioritària.

Els abeuradors, destinats a vaques, cabres i ovelles, s’han distribuït entre les finques on s’han dut a terme treballs forestals per millorar les pastures. Amb el subministrament d’aquests punts hídrics, la Diputació de Barcelona vol potenciar la ramaderia extensiva com a activitat clau per prevenir foc als boscos.

Aquesta acció forma part del projecte BCN Smart Rural, cofinançat per la Diputació de Barcelona i la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per implementar una estratègia intel·ligent de desenvolupament agrari a la demarcació de Barcelona no metropolitana.

Entre els àmbits d’actuació, BCN Smart Rural planteja la planificació forestal estratègica mitjançant la creació de nous espais oberts i el seu manteniment amb la ramaderia extensiva. Per desenvolupar-lo, impulsa acords entre els propietaris d’una finca forestal privada, els ramaders i les associacions de propietaris forestals.

Actualment, la Diputació de Barcelona participa en 19 convenis de col·laboració amb associacions de propietaris forestals i els 204 municipis del seu àmbit territorial per prevenir incendis forestals. En aquest territori, s’hi han identificats 96.637,62 hectàrees d’àrees de gestió prioritària. D’aquest total, la Diputació de Barcelona ha subvencionat treballs per afavorir la pastura en 2.086 hectàrees.