El temporal reimpulsa l’esquí amb 30 cm de neu nova a les pistes

Les nevades de la nit de dimarts al Pirineu central se situen per sobre els 1.500 metres sense afectar les poblacions

Aficionats a l'esquí a l'estació de Masella aquest dimecres amb neu nova

Aficionats a l'esquí a l'estació de Masella aquest dimecres amb neu nova / MASELLA

Miquel Spa

Miquel Spa

La primera part del temporal de neu i descens de temperatures que està afectant la Cerdanya i el Pirineu ha respectat les cotes baixes on hi ha la major part de la població, amb enfarinades irrellevants als nuclis urbans, però ha permès les estacions d’esquí encarar un canvi de paradigma cap a millor. Les nevades intermitents caigudes la nit de dimarts a partir de la cota de 1.500 metres i, sobretot, la baixada del termòmetre ha permès les estacions de Masella i la Molina acumular trenta centímetres de neu nova que possibilitarà l’obertura de noves pistes en els pròxims dies. 

Segueix aquí el minut a minut del temporal

L’estació de Masella registrava aquest dimecres al matí una temperatura de 12 graus negatius a la cota 2.500 de la Tosa. Aquest fet, i la previsió que en les pròximes hores el mercuri continuï baixant, facilita als gestors del camp de neu, de la mateixa manera que a la Molina, continuar la innivació que ja van activar la setmana anterior. Amb aquest nou escenari, Masella ofereix aquest dimecres una tesitura de neu a pistes d’entre 40 i 75 centímetres en qualitat pols amb 34 pistes i 49 quilòmetres esquiables, un escenari que suposa un gran salt qualitatiu respecte les últimes setmanes.  La previsió de l'estació és anar obrint més pistes i sectors en els pròxims dies per passar ja als 56 quilòmetres esquiables. El cap de setmana Masella i Molina connectaran els dos dominis per pista. Pel que fa la Molina, obre aquest dimecres amb gruixos d’entre 40 i 65 centímetres de neu pols, 25 pistes obertes i 22 quilòmetres esquiables. Pel que fa a l’estació solsonina de Port del Comte, ha recollit també escomeses del temporal atlàntic acumulant gruixos d’entre 20 i 35 centímetres de neu nova podent activar ja sis pistes d’esquí. La nevada que va afectar el Pirineu central dimarts al vespre va deixar també gruixos a l’Alt Berguedà, deixant l’antiga estació dels Rasos de Peguera amb un mantell blanc que està cridat a atraure nombroses famílies el cap de setmana. 

Esquí nòrdic en marxa

L’estació d’esquí nòrdic de Lles ha reobert aquest dimecres gràcies als cinc centímetres nous que ha acumulat la zona. Aransa ja rep grups escolars, igual que Sant Joan de l’Erm i Guils, estacions que ofereixen circuits de raquetes. Divendres obrirà Tuixent i Tavascan també ha reobert aquest dimecres.