Una imatge aèria de les pistes obre el debat sobre la innivació

Els itineraris amb exclusivament neu produïda planteja la reflexió dels pocs temporals i la sequea

Les pistes de la Molina i Masella  amb un fil de neu

Les pistes de la Molina i Masella amb un fil de neu / JORDI BONET

Redacció

Una imatge aèria de les pistes d’esquí gironines, La Molina i Masella, ha despertat una gran indignació entre els usuaris de la xarxa social «X» (abans Twitter). Jordi Bonet, al seu perfil, va compartir ahir una fotografia que mostrava com les úniques parts que tenen neu -una neu òbviament artificiala la muntanya són a les pistes d’esquí. Aquest post, realitzat en un context de sequera i de restriccions d’aigua per a la societat, ha donat peu a engegar el debat ètic a les xarxes sobre si és necessari tenir obertes les pistes d’esquí amb neu artificial. 

Ràpidament, la publicació s’ha omplert de comentaris sobre aquest paisatge desolador. «Jo de veritat no puc entendre que aneu a esquiar així. A mi no em veuran el pèl fins que hi hagi neu real», ha respost un usuari indignat. Mentre que d’altres han criticat la recent iniciativa de voler portar els Jocs Olímpics d’hivern 2030 als Pirineus: «Tenim els Jocs d’hivern a tocar», ha fet broma un internauta.  

De la mateixa manera, malgrat la recent estrena d’un sistema pioner (i més eficient) per a la creació de neu artificial, també hi ha hagut queixes sobre la realització d’aquesta pràctica en plena sequera: «Felicitats per donar exemple amb les restriccions d’aigua. Fem país», ha sentenciat un altre usuari.