Ets metge? La Cerdanya et necessita

La Fundació Hospital que gestiona els CAP activa un pla d’accions i comunicació per atraure metges i infermers rurals

El director gerent de la Fundació Hospital de Puigcedà, Lluís Carreras, al centre mèdic | M.S.

El director gerent de la Fundació Hospital de Puigcedà, Lluís Carreras, al centre mèdic | M.S. / Miquel spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

«Ets metge o metgessa o infermer infermera? T’agrada la Cerdanya? Vols contribuir amb la salut al món rural? Et necessitem! Suma’t al nostre equip». Així ha activat l’àrea de Recursos Humans de la Fundació Hospital de Puigcerdà una campanya per buscar professionals en entorn laboral i social que de la mateixa manera que no troba cambrers, no troba professionals de la medicina.

La Cerdanya que no pot contractar ma d’obra nova als supermercats, hotels i restaurants perquè la mateixa indústria turística que els necessita fa elevar els preus de l’habitatge, tampoc no pot fer arribar nous metges i personal mèdic. En aquest cas, a més, al factor de l’habitatge s’hi suma el component professional que suposa pels metges o infermers exercir en un entorn petit, en centres mèdics que no ofereixen l’experiència de tractaments, l’àmbit de recerca i més diversitat de patologies com sí ofereix un centre mèdic de ciutat gran. La Fundació Hospital de Puigcerdà, que gestiona l’atenció primària de la comarca així com la Residència Sociosanitària de Puigcerdà, Cerdanya Salut i la clínica de la Molina, ha obert una Borsa Oberta Permanent de feina per anar incorporant el personal que necessita, que no tan sols és de l’àmbit mèdic sinó que també de l’administratiu. El director gerent de la Fundació, Lluís Carreras, ha explicat que hi ha una manca estructural de personal mèdic i que per combatre-la a la Cerdanya han desenvolupat un pla de mesures específiques. Entre aquestes mesures hi ha l’establiment de la Fundació com a centre receptor d’estudiants d’infermeria en pràctiques i la coordinació amb l’Hospital Transfronterer per completar les jornades laborals als treballadors que la tenen parcial. Una altra de les estratègies per atraure nou personal mèdic és el foment d’especialitats com ara la traumatologia i la medicina de muntanya, tant al transfronterer com al centre mèdic de la Molina. El pla també inclou un pla de Retenció i Captació de professionals, el qual suposa oferir als treballadors una atenció personalitzada per ajudar-lo a resoldre les seves mancances. El cinquè pilar del programa és la comunicació de cada acció. Lluís Carreras explica que «hem de saber explicar el valor afegit que oferim la medicina en un entorn com la Cerdanya, on podem atendre més el pacient i, alhora aprofundir en especialitats que aquí són molt habituals».

[object Object]

Actualment la Fundació Hospital de Puigcerdà té una plantilla de 200 treballadors, amb 175 contractes a temps complert. D’aquesta plantilla, al voltant del 60% és de treballadors que fa més de deu anys que viuen a la comarca, de manera que la rotació se centra sobre la resta. L’àrea de Recursos Humans fa nous contractes cada mes. De la mateixa manera, l’Hospital de Cerdanya, el Transfronterer, manté oberts permanentment ofertes laborals. El centre te obert vuit processos de contractació per cobrir places d’Especialista per traumatologia, metge pel servei d’urgències, adjunt a Ginecologia, adjunt a Medicina Interna, anestessiòleg, cirurgià, farmacèutic, adjunt a l’anestessiòleg, adjunt a cardiologia i tècnic de Recursos Humans.