La vida del primatòleg català Jordi Sabater Pi arriba en còmic de la mà de Símbol Editors en català i de Norma Editorial, en castellà. ‘Rara avis. La insòlita vida de Jordi Sabater Pi’, de Raúl Deamo (guionista) i Tyto Alba (dibuixant), es publica en l’any en què es commemora el centenari del naixement de Sabater Pi. L’obra narra la història del primatòleg que va descobrir el Floquet de Neu i en reivindica la figura de científic autodidacta i el seu important llegat. Ho fa a partir de les explicacions de diverses persones que el van conèixer com el seu fill Oriol, deixebles i col·laboradors seus i experts en Guinea, i d’un seguit de fotografies i dibuixos del mateix Sabater Pi, així com de correspondència personal.

En un comunicat de la UB, el guionista explica que va conèixer personalment a Jordi Sabater Pi a la Universitat de Barcelona l’any 2007, dos anys abans que morís i li van gravar una entrevista en vídeo. “Vaig descobrir un científic amb una trajectòria molt interessant a l’Àfrica, un dibuixant magnífic de la natura i un gran observador dels primats i altres animals”.

Deamo apunta que Sabater era qui havia salvat la vida i portat a Barcelona una cria de goril·la albí que va esdevenir el famós Floquet de Neu. “Amb tant d’exotisme i aventura, em va recordar l’Indiana Jones”, afegeix.

“Sempre vaig pensar que, si Sabater Pi hagués nascut a Nord-amèrica, li haurien fet alguna pel·lícula i tothom el coneixeria”, explica Deamo.