El Sielu s’omple d’indie i punk rock

Prop de 400 persones gaudeixen a la sala manresana de la primera sessió del Guirigall Fest

La Inquisición en un dels moments més àlgids del concert

La Inquisición en un dels moments més àlgids del concert / OSCAR BAYONA

Blanca Soler Codina

El primer Guirigall Fest ha omplert El Sielu amb gairebé 400 persones. El grup madrileny Biznaga, els barcelonins La Inquisición i el grup bagenc Los Valientes van ser els primers a actuar i ho van fer amb estils ben diferents: indie, punk rock i garage band.

El públic eufòric durant el concert  | OSCAR BAYONA

El públic eufòric durant el concert | OSCAR BAYONA / Blanca Soler codina . manresa

La sessió va començar amb una sala amb poca afluència, però es va animar quan el grup manresà va començar a tocar, cap a tres quarts de nou. Los Valientes van néixer a finals del 2016, i a principis del 2020 van presentar el seu primer disc, De aquí al cielo. El grup ja té trajectòria i es nota que té l’estima d’un públic que va ballar i cantar a ple pulmó totes les seves cançons. Els manresans ho van donar tot dalt l’escenari d’El Sielu, tant vocalment com musicalment. Oriol Font, el bateria, es va dirigir al públic dient que estaven molt contents de poder tornar a tocar a casa.

L’objectiu principal del Guirigall és precisament que la gent pugui gaudir de cultura de proximitat. Després d’haver viscut una pandèmia que ha afectat significativament el sector cultural, l’associació pretén que Manresa torni a ser una parada obligatòria per a les millors bandes alternatives de l’escena nacional, i també comptar amb bandes emergents. Els organitzadors treballen amb El Sielu perquè és la sala de concerts amb més història de la ciutat.

A més, l’entitat es planteja no tan sols programar concerts sinó crear comunitat, fomentar la cohesió entre les bandes i animar els joves a tocar i crear grups, tal com han explicat els responsables.

El públic era més aviat jove, d’entre vint i trenta anys, com Marc Ginestà, que explicava que va anar a la sessió perquè coneix el baixista i li agrada l’estil de música que fa. Entre el públic també hi havia una parella que volia veure Biznaga en directe després d’haver-los sentit a la ràdio. 

El grup manresà va acabar el concert il·lusionat, fins i tot va baixar entre el públic a cantar alguna cançó, i ja pensa en el seu proper concert el 20 d’abril a Madrid. El concert va seguir amb el grup La Inquisición i, finalment, Biznaga va posar punt final a la primera sessió del Guirigall. Tots els grups duien marxandatge que es podia comprar dins la mateixa sala.

La propera sessió es farà el dia 11 de març amb tres grups més i l’última sessió del Guirigall tindrà lloc el dia 15 d’abril, que es tancarà amb dos grups manresans, Sadboys i Dogteeth.

Subscriu-te per seguir llegint