‘Tuelf Points’, el musical eurovisiu del bagenc Dídac Flores, arriba al Teatre Gaudí

El muntatge convida l’espectador a un viatge amb 80 temes com ‘La, La, La’, ‘Dime’ o ‘Rise Like a Phoenix’

Una escena del musical ‘Tuelf Points’ al Teatre Gaudí

Una escena del musical ‘Tuelf Points’ al Teatre Gaudí / Guillem Roset

ACN

El Teatre Gaudí de Barcelona ha presentat aquest dimecres el musical ‘Tuelf Points’ del cardoní Dídac Flores, basat en les cançons del festival d’Eurovisió que es representarà fins al 21 de maig. Sota la direcció de Karen Gutiérrez i amb idea original del bagenc, el musical vol ser un homenatge a l’icònic festival i endinsarà l’espectador en un viatge de ciència ficció a través de medleys i temes d’Eurovisió. Amb música i veus en directe es repassen versions de més de 80 temes amb cançons mítiques com ‘La, La, La’ de Massiel, ‘Dime’ de Beth o el ‘Rise Like a Phoenix’ de Conchita Wurst. El repartiment compta amb Xavi Duch, Eshter Peñas, Marc Pociello, Laura Daza i Dídac Flores acompanyats dels swings Carles Pulido i Aina Tro.

El concert teatralitzat, que combina el català, castellà i l’anglès, és una producció de la companyia Suerte en mi vida. L’argument del muntatge arrenca amb la notícia inesperada que el festival d’Eurovisió s’aplaça sense data ni motiu.

A partir d’aquí, una organització secreta encarregada de moure els fils del festival convoca una junta extraordinària i urgent per encarar la situació. EuroNi, el seu líder, anuncia la defunció del ‘Maestro’, el compositor que ha creat totes les cançons guanyadores del concurs fins a dia d’avui.

Un complex algoritme selecciona un jove de 31 anys com el seu successor; des d’un laboratori musical (Tuelf Points), haurà de trobar una fórmula EuroWin per trobar la nova cançó triomfadora.

La producció compta amb les col·laboracions virtuals d’artistes que han passat per Eurovisió com Nina, Ruth Lorenzo o Miki Nuñez. El periodista de TV3 Toni Cruanyes també apareix durant l'espectacle. 

L’espectacle coincidirà amb la nova edició d’Eurovisió, que se celebrarà a Liverpool el 13 de maig. Precisament, el mateix 13 de maig el Teatre Gaudí impulsarà una funció especial del musical i Eurovisió al teatre.

L’espectacle es va estrenar el passat 7 d’abril malgrat que l'estrena oficial es farà aquest dimecres.