La DGT implementa un nou sistema de control d'aprenentatge

Si estàs a punt de treure't el carnet, atent a les novetats

Les novetats de la DGT a l'hora de treure't el carnet de conduir

Les novetats de la DGT a l'hora de treure't el carnet de conduir / freepik

A. Nego

La normativa de la DGT sol canviar cada cert temps. Actualitzar la normativa sol ser molt favorable per evitar i sancionar certes infraccions d'una manera més severa o per tenir un major control de seguretat viària. En aquest article t'expliquem el canvi que la DGT ha anunciat. Ben aviat, hi haurà canvis a les autoescoles. Així doncs, si estàs pensant a treure't el carnet de conduir, atent a les novetats!

Tal com han publicat al seu compte oficial de Twitter (X), la DGT ha actualitzat les fitxes de seguiment d'ensenyament, que permeten tenir una visió detallada, global i fàcil de cadascun dels passos que s'han d'anar fent per conèixer en quina fase de l'aprenentatge es troben. Aquestes fitxes són una eina útil perquè els alumnes i les autoescoles vagin coneixent la seva evolució en l'aprenentatge.

Les autoescoles particulars estan obligades a completar-ne una per cada alumne segons el tipus de permís per al qual s'estiguin preparant.

Els canvis de la DGT per treure't el carnet

Els canvis de la DGT per treure't el carnet / freepik

Les noves fitxes de seguiment ja estan disponibles a la pàgina web de la DGT i de moment, encara conviuen amb les antigues fins que s'implanti de forma definitiva.

Aquestes guies, a part de contenir la informació tradicional inclouen com a novetat continguts vinculats a “la nova mobilitat, com pot ser la conducció eficient, la conducció de vehicles amb energies alternatives, els sistemes d'ajuda a la conducció o la convivència a les vies amb nous mitjans de transport vulnerables", segons explica la Direcció General de Trànsit.