Bages Centre se sumarà a la proposta d'entrades a 2 euros per als més grans de 65 anys

El decret que regula la subvenció l'ha aprovat avui el Consell de Ministres | La mesura s'aplicarà els dimarts a partir del juliol i en el multisales manresà coincideix amb el Dia de l'Espectador

Imatge d'arxiu del Bages Centre de Manresa

Imatge d'arxiu del Bages Centre de Manresa / Arxiu

ACN

El Consell de Ministres ha donat llum verda a subvencionar les entrades de cinema per a espectadors més grans de 65 anys, cada dimarts a partir de juliol i fins a finals d'any. A aquest sector de la població només els costarà dos euros anar al cinema aquest dia de la setmana.

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha explicat que el decret que ho regula i que s'ha aprovat aquest dimarts dona set dies hàbils a les sales de cinema que s'hi vulguin adherir per presentar la sol·licitud amb la qual cosa la previsió és que es pugui començar a aplicar la mesura el juliol. Entre les sales que s'hi sumaran hi ha Multicinemes Bages Centre de Manresa. Com explica Jordi Padró, conseller delegat d'Espectacles Padró i Cabot SL, responsable de l'explotació del multisales, la mesura "pot ser positiva tot i que sempre depèn del territori. El que impliqui portar gent als cinemes sempre és bo". La iniciativa anunciada pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en plena campanya del 28-M, costarà 10 milions d'euros.

"Feia temps que se'n parlava de la proposta: si per a tothom havia de ser el mateix dia, si cada cinema triava... En principi, per als usuaris ha de ser de fàcil aplicació: ensenyar el carnet d'identitat a taquilla, i prou", explica Padró. No com ha passat amb el bo cultural, destinat als joves, que es va aprovar el març i que només fa "tres setmanes que l'hem pogut aplicar". Els "dubtes" de la nova subvenció, ara per a gent gran, apunta Padró, són "administratius.Se suposa que l'estat recompensarà les sales amb un diferencial. Perfecte. Però quina serà l'entitat de gestió? Com s'haurà de fer? Són incògnites de funcionament tenint en compte que s'acaba d'aprovar el decret". També, remarca, caldrà saber què passarà quan "s'acabi la quantitat destinada a la subvenció". Però, diu, "ja es veurà. D'entrada, pot ser bo per a tothom, sales i usuaris".

Dimarts, el dia d'aplicació de la mesura, és el Dia de l'Espectador a Multicinemes Bages Centre. Les entrades costen 5.80€. Que és el preu, a més, que ja paguen els majors de 65 anys. "Tots els laborables hi ha descomptes (Dia del Cine, Dia del Soci Fidelitat...). Què pot passar?. Bàsicament, que el públic format per gent gran es concentri més el dimarts per aprofitar les entrades a dos euros", diu.

A tot l'estat, la bonificació d'entrades beneficiarà més de 9,5 persones més grans de 65 anys. Iceta ha justificat la mesura perquè a les sales de cinema "els està costant recuperar-se" després de la pandèmia.

D'altra banda, el govern espanyol també ha aprovat la convocatòria de 62 milions d'euros en ajudes per a llargmetratges. El total és un 10,71% superior al de l'any anterior i forma part del fons de 107 milions d'euros previst per al 2023.