Revolució musical

Paul McCartney anuncia una nova cançó de The Beatles composta per IA amb la veu de John Lennon

«Sortirà aquest any», avança el músic en una entrevista a la BBC

Imatge del darrer concert que va oferir la banda

Imatge del darrer concert que va oferir la banda / Arxiu

AFP

Aquest any veurà la llum una cançó inèdita dels Beatles gravada amb intel·ligència artificial (IA) per recrear la veu de John Lennon, segons ha anunciat Paul McCartney. En una entrevista difosa per la BBC aquest dimarts, el músic de la mítica banda de Liverpool, que està a punt de celebrar el seu 81è aniversari, ha explicat que la veu de Lennon va ser extreta d’un vell casset i separada de l’acompanyament musical per interpretar aquesta nova cançó.

«Hem fet el que serà l’última gravació dels Beatles, hem treballat amb una ‘demo’ del John, ha explicat McCartney.«Fa res que ho hem acabat i sortirà aquest any», va afegir. «Vam aconseguir agafar la veu del John i purificar-la utilitzant IA per barrejar la gravació», ha remarcat.

L’abril del 1970, sis mesos després del llançament de l’àlbum ‘Abbey Road’ i un mes abans del de ‘Let it be’, els Beatles van anunciar la seva separació. En els seus deu anys junts van produir 14 àlbums, van vendre gairebé mil milions de discos i van rodar diverses pel·lícules, i es van convertir en la banda de pop més influent de tota la història.