Festa Major de Manresa

Guirigall FM exporta la música més alternativa a la plaça Sant Domènec

El col·lectiu programa la seva proposta, allunyada dels circuits comercials, amb grups com Cala Vento, Los Valientes, Mourn i Rockzone DJs, dissabte 

El grup manresà Los Valientes presenta nou treball

El grup manresà Los Valientes presenta nou treball / Facebook

Redacció

Cala Vento, Los Valientes, Mourn i Rockzone DJs són els quatre grups que actuaran en el marc de la primera edició del Guirigall FM, un espai per a la música allunyada dels circuits comercials, que animarà la plaça Sant Domènec de Manresa la nit del dissabte. Guirigall, un col·lectiu sense ànim de lucre que agrupa bandes de música de Manresa i rodalies, va oferir un primer tast de concerts a principis de 2023 a la Sala El Sielu, on van assistir més de 800 persones.

El cap de cartell dels concerts del Guirigall FM serà Cala Vento que a les 2/4 d’1 de la nit presentarà el seu nou àlbum Casa Linda. Amb un directe molt enèrgic, els dos integrants de la banda faran ballar el públic amb el seu rock inclassificable, divers i molt personal. Cala Vento ha actuat en 400 concerts i, aquest estiu, als festivals BBK i Cruïlla. Cala Vento el formen Joan Delgado i Aleix Turon, dos amics de l’Empordà que es van unir el 2015 amb la intenció d’emular la fórmula de Japandroids: formació de guitarra i bateria.

A 2/4 de 12, el grup de punk-garage manresà Los Valientes, una de les bandes amb més projecció de la Catalunya Central, formada per Arnau Polinario, Roger Rovira, Oriol Font i Toni Comino, presentaran el seu nou EP, Nadie al volante. Abans, el Guirigall FM l’haurà obert el grup Mourn, a 2/4 d’11. Es tracta d’una banda de rock formada al Maresme que el 2014, quan les seves integrants eren encara menors d’edat, es va convertir en grup revelació dins l’escena indie. Actualment, la banda (Carla Pérez, Jazz Rodríguez i Leia Rodriguez) ha incorporat el bateria manresà de Los Valientes, Oriol Font. La música de Mourn beu de referents com PJ Harvey, Patti Smith, Sebadoh o Sleater Kinney. Els encarregats de tancar el Guirigall FM seran Rockzone DJs,amb una sessió d’èxits del rock.

 Més a Sant Domènec. Divendres, a les 11 de la nit, la festa ja es concentrarà a la plaça manresana amb CocoTown, un festival apte per a tothom que busca la interacció constant amb el públic. La festa inclourà elements com confeti, globus, pals lluminosos, xanquers, animadors i tot un xou de ballarins i ballarines. La música de la festa anirà a càrrec dels DJ de moda Arzzett, Oscar Nadal i Kevin Leal.