L’il·lusionista Pere Rafart lidera un festival de màgia a Solsona, a l’octubre

«Tria una carta» es farà del 6 al 8 i tindrà, com a plat fort, una gala amb figures internacionals

El mag solsoní Pere Rafart en la gala de premi de Regió7 | ARXIU/ALEX GUERRERO

El mag solsoní Pere Rafart en la gala de premi de Regió7 | ARXIU/ALEX GUERRERO / REDACCIÓ. MANRESA

Redacció. Manresa

«Tria una carta» és el títol del nou festival de tardor que se celebrarà del 6 al 8 d’octubre a Solsona en una aposta per la màgia de prop de la regidoria de Cultura a partir d’una proposta dissenyada pel premiat il·lusionista solsoní Pere Rafart. El mag revalidava l’any passat el títol de segon millor il·lusionista del món de cartomàgia. Per a Rafart, amb aquest festival es vol «reivindicar la màgia com a art escènica per a adults», , a partir de propostes singulars. Per a Albert Colell, regidor de Cultura, el nou certamen «enriqueix l’oferta cultural de la ciutat amb nous espectacles i formats i pensant en tots els perfils de públic».

La primera proposta del programa, el 6 d’octubre, serà Dentro de lo invisible, a càrrec del prestigiós mag xilè Juan Esteban Varela, amb qui Pere Rafart ha coincidit en diversos congressos als Estats Units i Àsia. Es tracta, segons el solsoní, d’un «espectacle totalment diferent i únic, pensat per brindar una experiència col·lectiva, i alhora íntima, completament a les fosques a una setantena de persones». L’actuació serà a 2/4 del 9 del vespre al teatre comarcal.

La programació del dissabte 7 començarà amb una convocatòria matinal per als infants. Pau Martínez, gerent de la botiga centenària barcelonina El Rei de la Màgia, oferirà un doble taller de màgia a la biblioteca Carles Morató: a les 11, per als infants de 6 a 8 anys, i a les 12, per als de 9 a 12 anys.

Figures internacionals sorpresa

La convocatòria estrella del festival «Tria una carta» serà el dissabte a les 8 del vespre i a les 10 de la nit, en doble funció. Es tracta d’una gala protagonitzada per Pere Rafart i figures internacionals de la màgia (que es coneixeran en la vetllada), considerades les millors en la seva especialitat. La funció es planteja amb un format de màgia de prop per a 120 persones damunt l’escenari del teatre comarcal.

D’altra banda, la UBIC distribuirà entre les botigues associades les entrades per a l’espectacle familiar 100% Màgia, a càrrec del reconegut il·lusionista català Enric Magoo, amb més de 40 anys de trajectòria. En aquest cas, serà per al diumenge 8 d’octubre a les 6 de la tarda al Teatre Comarcal.

Finalment, el diumenge a les 8 del vespre el pub Sputnik acollirà Show unipersonal, de Dani DaOrtiz, un referent mundial en cartomàgia. Oferirà un número basat en la improvisació, adaptat segons el tipus de públic i ambient del xou. En aquest cas, les entrades (13 euros) es vendran al mateix establiment.