El Maquisfest repeteix edició amb l'enregistrament d'un videoclip en directe

El festival de música hard rock portarà a la pista coberta de Sallent a Leyendas de Oz, el primer grup de l'estat que fa tribut a Mägo de Oz

Al certamen també hi tocaran els manresans Dogteeth i els bagencs Silverfeet

Leyendas de Oz, el primer grup de tribut a l'estat de Mägo de Oz

Leyendas de Oz, el primer grup de tribut a l'estat de Mägo de Oz / INSTAGRAM: @LEYENDASDEOZ

L'enregistrament d'un videoclip en directe, aquesta és la premissa sota la qual els organitzadors del Maquisfest han impulsat la segona edició, enguany, d'aquest festival de música hard rock a Sallent. Una segona edició que estarà marcada per l'enregistrament en directe d'un videoclip protagonitzat pel grup Leyendas de Oz, el primer en tot l'estat a fer tribut a Mägo de Oz. A més, des de les 19 h d'aquest dissabte, a la pista coberta, s'hi podran escoltar el grunge potent dels manresans Dogteeth, i el hard rock i heavy melòdic dels bagencs Silverfeet.

Que el llançament de la cervesa artesana Odo de Randulf de Sallent, coincidís amb la celebració de les famoses oktoberfest, "i el sentiment de ser una mica maquis després de tot el succeït l'1-O", va propiciar el naixement del festival de rock i metal Maquisfest. Una iniciativa, d'entrada aïllada, però que "gràcies al seu èxit inicial" va motivar el sorgiment de l'associació cultural Maquisfest, integrada per 7 persones i una vintena de col·laboradors, i que presideix Albert López, amb l'objectiu "donar veu als grups de l'escena alternativa catalana".

Tot i que per norma general el festival se celebra el mes de maig, "enguany hem fet una excepció i hem tirat endavant un segon Maquis ara a l'octubre". Una decisió sorgida "del desig dels membres de Leyendas de Oz a enregistrar, en directe, un videoclip durant la seva actuació". Leyendas de Oz és una banda de nova creació "amb al voltant de deu músics sobre l'escenari preparats per oferir un espectacle que durarà dues hores".

A més d'ells, el certamen ha apostat per donar visibilitat a dos conjunts de la Catalunya Central. El primer a fer ressonar l'escenari serà el potent grunge dels manresans Dogteeth. Un grup jove "que té poca experiència sobre els escenaris, però moltes ganes". Després, serà el torn del hard rock i heavy melòdic dels bagencs Silverfeet, que inicien una gira que els portarà fins a Romania, "d'on és un dels seus membres".

El Maquisfest, a més de l'Odo de Randulf, oferirà una cervesa convencional, perquè "encara costa que el públic s'acostumi a les cerveses artesanes". El servei de barra, també comptarà amb entrepans de botifarra, formatge i llonganissa, i també s'hi podran comprar pizzes. Un proveïment que farà possible una foodtruck "construïda entre diverses entitats del poble" i que operarà amb maquis, la moneda pròpia del festival, que s'hauran de bescanviar a la taquilla, on també es podran comprar les entrades, per 10€.