Propostes de jazz emergent al claustre del Món Sant Benet

L'ÓH Festival enceta un projecte que porta a músics emergents del país a tocar en un entorn privilegiat

Au Rora i Néstor Pérez al claustre del monestir de Sant Benet | OSCAR BAYONA

Au Rora i Néstor Pérez al claustre del monestir de Sant Benet | OSCAR BAYONA / Marc Llohis. Sant Benet

Una dolça veu projectada des del bell mig del claustre romànic del Monestir de Sant Benet embolcalla un ambient íntim i estranyament proper. El punteig d’una guitarra elèctrica l’acompanya, i la seva melodia ressegueix amb cura els capitells decorats del capdamunt de les columnes. La vegetació de l’interior contribueix a la sensació de germanor que experimenten la cinquantena d’assistents a cadascun dels dos passis del concert protagonitzat per la jove artista egarenca Aurora Coca, coneguda artísticament com a Au Rora, acompanyada del guitarrista Néstor Pérez.

L’ovació que s’enduien cada vegada que sonaven les darreres notes dels temes de Naïve, el primer EP de la cantant de 23 anys, demostrava l’elevat nivell artístic dels dos joves intèrprets. Un híbrid entre el jazz i la música d’autor amb què els dos alumnes del Conservatori del Liceu van mostrar la seva gran capacitat per aportar matisos que Jordi Freixa, programador del Talent Jazz La Pedrera, qualificava de "molt interessants tenint en compte la seva joventut".

El Talent Jazz a l’ÓH Festival "dona una gran oportunitat als joves talents catalans perquè es breguin sobre l’escenari, sobretot a un espai privilegiat com aquest claustre". Un programa que no només dona la possibilitat a alumnes de les principals escoles de música del país, sinó que també allarga la mà a professors i alumnis. Avui, el Talent Jazz al Món Sant Benet, la tinerfenya Julia Nar i la seva banda prendran el testimoni de la música del Vallès Occidental.

Unir forces amb el Clam

El campanar és un d’aquells espais reconeixibles però alhora desconeguts del monestir de Sant Benet. Una torre coronada per dues campanes que ofereixen una espectacular vista del terreny que envolta el monestir. Coincidint amb l’inici de la dinovena edició del Festival Internacional de Cinema Solidari de Catalunya, Clam i ÓH Festival s’han aliat per a créixer plegats. A la sala sota les campanes, una setantena de cadires s’enfoquen a una pantalla gegant on durant els dies de certamen es projecten un recull de curtmetratges originals del prestigiós festival francès Clermont-Ferrand, subtitulats en català. Una cooperació que es segella avui, amb una taula rodona després de la projecció (20.30 h) del film francès A fuego lento.